Irkçı partinin eski lideri İspanya'da kafe işletiyor

Almanya'da aşırı sağ ve yabancı düşmanı NPD’nin Eski eaşkanı Holger Apfel’in, başkanlıktan istifa ettikten sonra İspanya’ya yerleştiği ortaya çıktı. Yabancı düşmanlığı ile bilinen NPD’de başkanlık görevi yapan Apfel, siyasetten...

Google Haberlere Abone ol
Irkçı partinin eski lideri İspanya'da kafe işletiyor

Almanya'da aşırı sağ ve yabancı düşmanı NPD’nin Eski eaşkanı Holger Apfel’in, başkanlıktan istifa ettikten sonra İspanya’ya yerleştiği ortaya çıktı. Yabancı düşmanlığı ile bilinen NPD’de başkanlık görevi yapan Apfel, siyasetten ayrıldıktan sonra İspanya’nın sahil şehri Mallorca’da kafe işletmeciliğine başladı.

Her türlü milliyetten insana kapısının açık olduğunu söyleyen NDP’li Apfel, işlettiği kafede siyasetin olmadığını dile getirdi. Apfel, "Buraya Sol Parti dahil her milletten partiden insan hoş gelmiş sefa gelmiş. ifadelerini kullandı.

Mallorca’da Almanca olarak yayınlanan Mallorca Zeitung’a konuşan Apfel, Almanya’ya gelen göçmenlere karşı mücadele yürüten partinin başkanlığını yaptıktan sonra kendisinin İspanya’ya göçmen olarak gitmesini sorun olarak görmediğini söyledi. “Benim yurttaşlık önceliğim hala var fakat hiçbir zaman NPD’nin aşırı radikal yönünü benimsemedim." sözleri ise dikkat çekti.

NPD’nin rakibi aşırı sağ parti Die Rechte de Apfel’in İspanya’ya yerleşmesini "İspanya, İspanya her şeyin üstünde." sözleriyle kinayeli bir dille eleştirdi. CİHAN

Yorumlar