Irkçı partiden Köln'de provokatif eylem

Almanya'nın Köln şehrindeki Köln Merkez Camii'ne tepki olarak doğan ırkçı Pro-Köln hareketi, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde miting düzenledi. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kalk semtine bir otobüsle gelen ırkçı grup, çevrede...

Google Haberlere Abone ol
Irkçı partiden Köln'de provokatif eylem

Almanya'nın Köln şehrindeki Köln Merkez Camii'ne tepki olarak doğan ırkçı Pro-Köln hareketi, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde miting düzenledi. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kalk semtine bir otobüsle gelen ırkçı grup, çevrede tepki gösteren vatandaşları provoke etmeye çalıştı. Irkçı grubu çok sayıda polis korudu.

Bölgede döner büfeleri işleten Bahattin Demirci, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Pazar günü Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bir arada yapılacak AP, belediye meclisleri ve uyum meclisleri seçimlerine ırkçılara karşı yüksek katılımın elzem olduğunu ifade etti. Gözlemciler, seçimlere ilgisizliğin Avrupa genelindeki ırkçı partilerin işine yarayabileceğini belirtiyor.

Yaklaşık 2 saat süren miting sırasında yüzlerce Alman vatandaşı 'Naziler dışarı' şeklinde sloganlar attı ve 'Irkçılığa hayır' dövizleri taşıdı.

CİHAN

Yorumlar