İran'dan Arabistan'a tehdit!

İran Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Yemen'e giden yardım gemilerini engellenmesi durumunda bölgede zorlu bir yangının çıkacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan Arabistan'a tehdit!


İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İran'ın Yemen'e gönderdiği yardım gemilerinin Suudi Arabistan tarafından engellenmesi durumunda ülkesinin 'soğukkanlı' olmayacağını söyledi. İran'ın Arapça devlet televizyonu El Alem'de katıldığı bir programda açıklamada bulunan Cezayiri, "Açıkça söylüyorum İran'ın soğukkanlılığının da  bir sınırı var" ifadesinde bulundu.

''YANGIN ÇIKAR''

 İranlı general, "İran'ın  bölge ülkelerine gönderdiği yardım konusunda  Suudi Arabistan, ABD ve bazı diğer ülkeler bundan fazla alıkoymalarda bulunurlarsa bölgede onların kontrol etmekte güçlük çekeceği bir yangın çıkar" açıklamasında bulundu. Cezayiri, Suudi Arabistan'ın Yemen'de ABD, Siyonizm ve bazı egemen Avrupa ülkelerinin  vekalet savaşını yürüttüğünü ileri sürdü.

 TÜRKİYE'YE SURİYE SUÇLAMASI

 Suriye'de devam eden iç savaşa konusuna da değişinen Tuğgeneral  Cezayiri, "Suriye meselesine sadece bir Arap koalisyonuyla karşı karşıya değiliz. Arap gericiliğinin yanında diğer bölge ülkeleri de yoğun bir şekilde orada bulunuyor. Kimse Suriye milleti ve devletine karşı Türkiye'nin üslendiği rolünü unutmayacak" suçlamasında bulundu.

Yorumlar