İran ve Endonezya arasında işbirliği anlaşması

İran ile Endonezya arasında bir dizi ikili işbirliği anlaşması imzandı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Endonezya’ya resmi temaslarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İran ve Endonezya arasında işbirliği anlaşması

İran ile Endonezya arasında bir dizi ikili işbirliği anlaşması imzandı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Endonezya’ya resmi temaslarda bulundu. Zarif’in temasları kapsamında iki ülke arasında, başta vizesiz dolaşım ve enerji sektöründe işbirliği olmak üzere bir dizi anlaşma imzalandı. Endonezya medyası, vizesiz dolaşım konusunda imzalanan anlaşmanın, Tahran için büyük önem taşıdığını, bu anlaşmanın imzalanmasının Zarif'in diplomatik başarısı olduğunu vurguladı.

Ayrıca ülke medyası, İran'nın petrol şirkteki Nakhle Barani Pardis (NBP) ile Endonezya'nın Kreasindo Resources şirketi arasında imzalanan anlaşmanın önemine dikkat çekti. Yapılan anlaşma gereği, iki şirket Endonezya'nın Cava adasında birlikte faaliyet gösterecek.
Zarif, Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono tarafından kabul edildi. Endonezya Devlet Başkanı, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi ülkesine davet etti
CİHAN

Yorumlar