İran tahkime rağmen doğalgaz indirimi yapmayacak

İran doğalgaz kurumu, Türkiye’ye yüzde 0-15 arasında doğalgaz indirimi yapılmayacağını iki ülke arasındaki davanın devam ettiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İran tahkime rağmen doğalgaz indirimi yapmayacak

İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Türkiye’ye yüzde 10-15 arasında doğalgaz indirimi yapılmayacağını ifade etti. NIGC yaptığı açıklamada tahkim mahkemesinin henüz son kararını vermediğini davanın devam ettiğini vurguladı. NIGC açıklamasına şöyle devam etti: Şu anki doğalgaz fiyatlarımızı koruyacağız. Bizce ihracat fiyatlarımız makul. Bir önceki BOTAŞ davasının da lehimize sonuçlandığını hatırlatıyoruz.

İRAN HABER AJANSI İNDİRİM DEMİŞTİ

Sabah saatlerinde Reuters haber ajansının Shana Haber Ajansı'na dayandırarak verdiği haberde, İran gaz şirketi Direktörü Hamidreza Araghi, Türkiye'nin İran'dan aldığı doğalgazın fiyatında yüzde 35.5'lik bir indirim talebinde bulunduğunu belirtmiş ve "Uluslararası Tahkim Mahkemesi, Türkiye'nin aldığı gazda yüzde 10-15'lik bir indirime karar verdi" demişti.

BAKAN ALBAYRAK FİYATLARA YANSIYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Enerji Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada; gaz tüketimi konusunda maliyeti indirme konusunda çalışma içindeyiz. En kısa sürede indirim olarak halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz. Tahkim yüzde 13.3 ve 15.8 arasında aralık verdi. Önümüzdeki bir kaç ay içinde tarafların mutabakata varması durumu olmazsa tahkim bu süreçte bir oran belirleyecek. Sonra inşallah bu yıl içinde filiyata geçmesini hedefliyoruz, ifadelerinde bulunmuştu.

Yorumlar