Irak'taki ilk teravihte birlik ve beraberlik mesajı verildi

Irak- Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları gölgesinde Ramazan'a giren Arap, Kürt, Türkmen, Şii ve Sünni her gruptan Iraklı, ilk teravih namazında ülkeyi bölmeye çalışanlara birlik mesajı verdi. Ülkenin kuzeyindeki Kerkük ve Erbil...

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki ilk teravihte birlik ve beraberlik mesajı verildi

Irak- Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları gölgesinde Ramazan'a giren Arap, Kürt, Türkmen, Şii ve Sünni her gruptan Iraklı, ilk teravih namazında ülkeyi bölmeye çalışanlara birlik mesajı verdi. Ülkenin kuzeyindeki Kerkük ve Erbil kentlerinde akın akın camiye gelen Iraklılar, teravih namazında omuz omuza saf tuttu.

Vitr namazında topluca dua eden Iraklılar, Ramazan ayının kendilerine barış getirmesi, Irak’ta ve bölgede akın kanın bir an evvel durması için yalvardı.

Erbil'in Celil El-Hayat Camisi ilk teravihi kılmak için gelen her kesimden vatandaş tarafından dolduruldu. Irak’ın en büyük camilerinden Celil El-Hayat'ta toplanan Iraklılar, birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

Kerkük'ün Bağdat yolu üzerinde bulunan Büyük Nur Camii'nde ise Türkmen, Arap ve Kürtler, yaşanan iç gerginliğe inat omuz omuza saf tuttu. Cemaat, namazın ardından ülkede akan kan ve gözyaşının durması için dua etti. Namaz sonrası Cihan'a konuşan Kerkük'lü ve Erbil’li vatandaşlar, Ramazan ayının tüm ülkeye huzur ve bereket getirmesini diledi.

Irak’ın ve bölgenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Erbil Celil El Hayat Camisi İmam hatibi Muhammed Karani, Iraklılara sabırlı ve dayanıklı olmaları tavsiyesinde bulundu.

IRAK’TAKİ ZOR DÖNEMİN GEÇMESİ İÇİN DUA ÇAĞRISI

Irak'ta yaşanan zor günler için herkesi duaya çağıran Karani, "Vatandaşlarımız kardeşliği daha ileriye taşısınlar. Birbirilerine yaptıkları hataları, yanlışları affetsinler. Böylece Allah da bize merhamet gözü ile bakar ve bizi affeder. Şu an bulunduğumuz zor durumdan çıkmamız için hem dua etmeye, hem birbirimizi kabul etmeye ve affetmeye ihtiyacımız var. Umarım bu Ramazan sıkıntılarımızın giderileceği ay olur." dedi.

MÜSLÜMANLAR, FİTNEYE KARŞI DİKKATLİ OLMALI

Kerkük Büyük Nur Camisi imam hatibi Şeyh Ahmet Horşid Rauf, Müslümanlar üzerinde oynan fitneye dikkat çekerek herkesi daha dikkatli olmaya çağırdı. Peygamber Efendimiz'in bugünki fitnelere işaret buyurduğunu ifade eden Rauf, "Efendimiz demiş ki gün gelir ki fitneler olur. Ama gerekirse bu fitneye herkes kılıcının ucunu kırsın, bu fitneye katılmasın." ifadelerini kullandı.

GÖÇ ETMEK ZORUMA GİTTİ

Samara şehrinden Kerkük’e göç etmek zorunda kalan Selahattin Fuleyi isimli Arap, Ramazan ayını kendi evinden ve şehrinden uzak bir yerde geçirdiğine çok üzüldüğünü ifade etti.

Göç etmek zorunda kalmasının çok zoruna gittiğini belirten Fuleyi, "Irak hükümeti milletin sorunlarını gidermeliydi. Özelikle Sünnilerin taleplerini yerine getirmeliydi. Allah'tan dileğim, tüm Müslümanları korusun. Bu durum çok zoruma gidiyor. Bu ramazan ayında kendi evimden ve şehrimden uzak bir yerdeyim. Bu ramazanda kendi camimde namaz kılamadım bu duruma çok üzülüyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar