Irak'ta Türkmenler de silaha sarıldı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u işgal ederek bölgede hızla yayılması Türkmenleri de harekete geçirdi. Basın toplantısı düzenleyen Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Irak'ta herkesin kendisini savunmak için...

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Türkmenler de silaha sarıldı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u işgal ederek bölgede hızla yayılması Türkmenleri de harekete geçirdi. Basın toplantısı düzenleyen Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Irak'ta herkesin kendisini savunmak için silaha sarıldığı bir dönemi yaşadıklarına işaret etti. Salihi, Türkmenlerin bu çerçevede silahlanmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Bölgede Irak ordusunun olmadığına dikkat çeken Salihi, “Mecburen silaha sarıldık. Bugün burada ordu yok. Yeterince can ve mal güvenliğimiz yok. İnsanlar kendilerini korumaya mecbur kaldı.Türkmenlerin en önemli olan bireysel silah hakkı var. Kendini kurumak için silahlanıyorlar.”

Irak’ta toprak bütünlüğünün bozulmaması gerektiğine vurgu yapan Salihi, “Bizim için Şii ve Sünni diye bir ayırım yoktur. Türkmen kimliğimiz ve coğrafyamız var. Telafer Türkmen coğrafyasıdır. Türkmen kimliğidir. Maalesef bu kimlikle oynanmıştır. Telafer dünden beri şiddete maruz kalmıştır. Telafer'de insanlar Sencar ve Musul tarafına kaçtılar. Az bir kısmı ise Telafer içinde kalmışlardır. Buraya giden aileler kötü durumda. Bu bölgede güvenlik önlemleri alındıktan sonra siyasi konuları müttefiklerimizle kesinlikle masa üzerinde anlaşırız.”

Daha sonra silahlanmış Türkmenler, ellerindeki silahlarla bir yandan kurt işareti yaprken diğer yandan da “Kerkük Türktür, Türk kalacak”, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attılar.

CİHAN

Yorumlar