Irak'ta Kürtlere Ait 300'den Fazla Toplu Mezar Bulunuyor

Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal Bakanlığı Toplu Mezar Sorumlusu Peri Nuri, Irak'ta içinde Kürt kurbanların gömülü olduğu 300'den fazla toplu mezarın bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Kürtlere Ait 300'den Fazla Toplu Mezar Bulunuyor

Irak'ta geçmişi 1980'li yıllara dayanan ve arasında Kürt kurbanların gömülü yer aldığı 300'den çok toplu mezar bulunuyor. 7 peşmergeye ilişkin cesedin yer aldığı bu mezarlardan biri, Sersıng nahiyesine bağlı Geregoni köyünde yer alıyor. Sözkonusu peşmergeler 1988 yılında Baas rejimi vasıtası ile infaz edilmiş.

Peşmergelerin yakınları, cesetlerin toplu mezardan çıkarılıp törenle yeni bir mezara alınmasını istiyor. Rudaw'a konuşan Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal Bakanlığı Toplu Mezar Sorumlusu Peri Nuri, yakın bir sürede Sersıng yakınlarındaki toplu mezarın açılacağını, bunun için Irak İnsan Hakları Bakanlığı temsilcisini beklediklerini söyledi.

'300'DEN FAZLA OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Peri Nuri, 'Maalesef şimdiye kadar elimizde bir toplu mezar haritası yok. Ancak sayısının 300'den çok olduğunu biliyoruz. Bize gelen bilgiler doğrultusunda devinim ediyoruz' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar