Irak'ta 40 Hintli işçi kaçırıldı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Musul kenti yakınlarında Türk inşaat firmasında çalışan 40 Hintli inşaat işçisinin kaçırıldığını açıkladı.İşçiler ile kontak kuramadıklarını açıklayan Dışişleri Bakanlık sözcüsü...

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta 40 Hintli işçi kaçırıldı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Musul kenti yakınlarında Türk inşaat firmasında çalışan 40 Hintli inşaat işçisinin kaçırıldığını açıkladı.

İşçiler ile kontak kuramadıklarını açıklayan Dışişleri Bakanlık sözcüsü Syed Akbaruddin, “Irak’ta yaklaşık 10 bin Hindistan vatandaşının olduğunu biliyoruz. Sadece 100 vatandaşımız riskli bölgede bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Tiktit şehrinde bir hastanede 46 Hintli hemşirenin çalıştığını belirten Akbaruddin, "Hemşireler ile temastayız onları güvenli bölgeye naklediyoruz." dedi.

SUUDİ DIŞİŞLERİ BAKANI: IRAK’TAKİ DURUM ‘İÇ SAVAŞA’ İŞARET EDİYOR

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El-Faysal, Irak’ta kötüye giden durumun ‘iç savaşa' işaret ettiğini söyledi.

Cidde’de Arap yetkililere bir konuşma yapan Faysal, "Irak’ı sarsan bu ciddi tablo bir 'iç savaşa' işaret ediyor ki, bunun bölge için olası sonuçlarını anlayamayız." dedi.

El Kaide bağlantılı IŞİD militanları geçen hafta Musul’u ele geçirdikten sonra Irak içlerinde ilerleyerek Şii Maliki hükümetini zor durumda bırakmıştı.

RUHANİ: IRAK’TAKİ KUTSAL MEKANLARI KORUMAKTA TEREDDÜT ETMEYİZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak-Şam İslam Devleti'ne karşı Irak'a gönüllü savaşçılar göndereceklerini söyledi.

Şiiler tarafından kutsal sayılan Ehl-i Beyt türbelerini 'katiller ve teröristlere karşı' koruma konusunda tereddüt etmeyeceklerini ifade eden Ruhani, çok sayıda insanın Irak'a gitmek ve 'teröristlere hadlerini bildirmek' için ismini yazdırdığını ifade etti. Ruhani, Irak'ın Sünni, Şii ve Kürt gazilerinin de militanlara karşı canlarını feda etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar