Irak’ın en büyük rafinerisi IŞİD’in hedefinde

Irak’ın önemli bölgelerinde ilerlemeye çalışan IŞİD militanları, Başbakan Maliki’nin bazı komutanları görevden aldığı bir dönemde ülkenin en büyük rafinerisine saldırdı.Üst düzey bir yetkili ve rafineri görevlisi, ülkenin kuzeyindeki...

Google Haberlere Abone ol
Irak’ın en büyük rafinerisi IŞİD’in hedefinde

Irak’ın önemli bölgelerinde ilerlemeye çalışan IŞİD militanları, Başbakan Maliki’nin bazı komutanları görevden aldığı bir dönemde ülkenin en büyük rafinerisine saldırdı.

Üst düzey bir yetkili ve rafineri görevlisi, ülkenin kuzeyindeki Selahaddin bölgesinde yer alan rafineri yerleşkesinde sabah 04.00’ten beri çatışma yaşandığını bildirdi. Şahıslar, rafine edilmiş ürün bulunan bazı tankların yandığını ve Iraklı güvenlik görevlilerinden yaralananlar olduğunu açıkladı.

Baiji kentindeki saldırının dünyadaki petrol fiyatlarını yükselteceği tahmin edilirken yüz binlerce Iraklıyı yerinden eden krizin ülkeyi bölmesinden endişe ediliyor.

Başbakan Nuri El-Maliki’nin güvenlik sözcüsü Korgeneral Qassem Atta da Irak güçlerinin saldırıyı püskürttüğünü ve 40 militanı etkisiz hale getirdiğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar