Irak ve IKBY arasında koltuk krizi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Tarım Bakanı Abdulsettar Mecit, Irak'ta gerçekleştirdiği ziyareti esnasında alçak koltuk krizi yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Irak ve IKBY arasında koltuk krizi

Bağdat temasları kapsamında Irak Tarım Bakanlığını ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Tarım Bakanı Abdulsettar Mecit'e alçak koltuk verilmesi, iki taraf arasında krize yol açtı.

Mecit, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamaya tepki göstererek, "Kürtler, kimseden daha aşağı değildir. Eşit şartlarda olmadığımız sürece hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz. Ayrıca, Irak bayrağının yanında Kürdistan'ın da bayrağı olmalıydı" ifadelerine yer verdi.

BAYRAK KRİZİ

Basın açıklamasının yapılacağı salona IKBY bayrağının konulmaması nedeniyle toplantının iptal edildiğini belirten Mecit, şunları kaydetti: "Irak ziraat ve sağlık bakanlarına Kürdistan bayrağının masada yer almama nedenini sordum. Gerekçeler sıralamaya başladılar. Ben de ‘Ya Kürdistan bayrağı da olacak ya hiçbir bayrak olmayacak' dedim." 

Irak Tarım Bakanlığı bünyesindeki Kuş Gribi Komisyonu, ocak ayında IKBY'den hayvansal ürünlerin ithalatını yasaklaması üzerine Mecit ve Sağlık Bakanı Rekeft Muhammet Reşit, Bağdat'a gitmişti. Mecit, Irak'ın bu uygulamaya devam etmesi durumunda Kürt bölgesinin de yaptırım uygulamaya başlayacağını ve Dokan ile Derbendihan barajlarından giden suyu azaltacakları uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar