Irak, Rusya ile 1 milyar dolarlık ek silah alım anlaşması imzaladı

Irak’ta törer örgütü IŞİD’in ülkenin kuzey bölgesinde etkinliğini artırması Bağdat yönetiminin harekete geçirdi. Rusya ile geçen yıl 4,2 milyar dolarlık silah alımı anlaşması imzalayan Irak, ek 1 milyar dolarlık daha alım yaptı.Vedomosti...

Google Haberlere Abone ol
Irak, Rusya ile 1 milyar dolarlık ek silah alım anlaşması imzaladı

Irak’ta törer örgütü IŞİD’in ülkenin kuzey bölgesinde etkinliğini artırması Bağdat yönetiminin harekete geçirdi. Rusya ile geçen yıl 4,2 milyar dolarlık silah alımı anlaşması imzalayan Irak, ek 1 milyar dolarlık daha alım yaptı.

Vedomosti gazetesi Irak Savunma Bakanı Sadun Fardan El-Duleymi’nin geçen hafta Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını yazdı. Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Irak’a, dört adet uzun menzilli TOS-1A Solntsepyok zırhlı araç dahil, top, havan ve mühimmat satışı yapıldı.

Irak’ın özellikle terör hedeflerine yönelik saldırılarda kullanılan 2-3 adet Grad tip çoklu roketatar, aynı sayıda Msta-B 152-mm obüs ve çok miktarda 2B11 ve 2B14 havan satın alması dikkat çekti. Alınan sistemlerde kullanılacak çok sayıda mermi, roket ve havan topu da Irak’a ulaştırılacak. Rusya sevkiyatı kısa sürede aşamalı olarak gerçekleştirecek.

Vedomosti, Irak’ın Rusya’dan Haziran ayında 5 adet Su-25 saldırı helikopteri satın aldığını ve 10 adet de Su-27/30 savaş uçakları ile ilgili de müzakerelerin sürdüğünü açıkladı.

Irak 2013’de imzaladığı anlaşma ile Rusya’dan 4,2 milyar dolar değerinde 36 Mi-28NE helikopteri ve 40 adet de Pantsir-S uçaksavar füze sistemleri alımı yapmıştı.

CİHAN

Yorumlar