Irak Meclis Başkanı Nuceyfi: Musul, IŞİD’in denetimine geçti

Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi, Musul şehrinin terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolüne geçtiği açıkladı. Musul Valisi Esil Nuceyfi’nin de abisi olan Nuceyfi, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında...

Google Haberlere Abone ol
Irak Meclis Başkanı Nuceyfi: Musul, IŞİD’in denetimine geçti

Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi, Musul şehrinin terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolüne geçtiği açıkladı. Musul Valisi Esil Nuceyfi’nin de abisi olan Nuceyfi, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında IŞİD’ın Musul vilayetinin tümünü ele geçirdiğini ve komşu Selahattin eyaletine doğru ilerlediklerini kaydetti.

Terörizme karşı tüm Iraklı güçlerin harekete geçmesi gerektiği çağrısında bulunan Sünni Başkan Nuceyfi, aksi taktirde bu durumun tüm Irak’a yayılacağını dile getirdi. Nuceyfi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile temas kurmadığını, ancak İçişler Bakan Yardımcısı, Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve bazı askeri ve siyasi parti sorumluları ile görüştüğünü söyledi.

Öte yandan Bölgesel Kürt Yönetimi ise yaşanan olaylar nedeniyle Peşmerge güçlerini teyakkuza geçirdi. Peşmerge güçleri olası bir duruma karşı Erbil-Musul sınırında hazır bekletiliyor.

Irak'ın ikinci en büyük kenti olan Musul şehri yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip.

CİHAN

Yorumlar