Irak İstihbarat Başkanı: Terörü destekleyen ülkeleri açıklayacağız

Irak İstihbarat Başkanı Ferik Kasım Atta, bölgede terörü destekleyen ülkelerle ilgili ellerinde belgeler olduğunu ve zamanı gelince bu belgeleri açıklayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Irak İstihbarat Başkanı: Terörü destekleyen ülkeleri açıklayacağız

Irak İstihbarat Başkanı Ferik Kasım Atta, bölgede terörü destekleyen ülkelerle ilgili ellerinde belgeler olduğunu ve zamanı gelince bu belgeleri açıklayacaklarını söyledi. Başkent Bağdat'ta düzenlenen Uluslararası Antiterör konferansına katılan Ata, terörü destekleyen ülkelerle ilgili olarak ellerinde çok önemli belgelerin olduğunu iddia etti. Önümüzdeki günlerde Interpol temsilcileri ile bir araya geleceklerini söyleyen Ata, iki tarafın da peşinde olduğu kişilerin yakalanması için bilgi paylaşımında bulunacaklarını ifade etti. Ata, bölgede terörü yok etmek için Amerika'dan lojistik ve silah yardımı sözü aldıklarını öne sürdü. Konferansa; aralarından Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de bulunduğu 40 ülkeden temsilci katılıyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirliklerini, bölgede terörü desteklemekle suçlamıştı. Maliki’ye tepki gösteren Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanı’nın gerçekleri yansıtmadığını söylemişti. Açıklamada, bu söylemin iki ülke ilişkilerini zedeleyebileceğine dikkat çekilmişti. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, Irak Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak Maliki'ye iletilmek üzere bir mektup vermişti.

CİHAN

Yorumlar