Irak genel seçim sonuçları açıklandı

Irak Yüksek Seçim Kurulu;geçtiğimiz 30 Nisan'da yapılan genel seçim sonuçları açıkladı.Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin başkanlığı yaptığı Kanun Devleti Listesi 94 sandalye ile seçimin en çok sandalye kazanan listesi oldu.Maliki'nin...

Google Haberlere Abone ol
Irak genel seçim sonuçları açıklandı

Irak Yüksek Seçim Kurulu;geçtiğimiz 30 Nisan'da yapılan genel seçim sonuçları açıkladı.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin başkanlığı yaptığı Kanun Devleti Listesi 94 sandalye ile seçimin en çok sandalye kazanan listesi oldu.

Maliki'nin listesinden sonra Kürtlerin farklı siyasi partilerden elde ettiği toplam sandalye sayısı 62 oldu.

Siyasi Kürt partilerin arasında 25 sandalye kazanan Kürdistan Demokrat partisi (KDP) en çok sandalye kazanan parti oldu. KDP'den sonra Kürdistan Yurtsevrler Birliği (KYB) 21, Değişim Hareketi 9, İslam Birliği 4, İslam Toplumu 3 sandalye elde etti. Kürt partileri, 4 yıl önceki seçimde ise 58 sandalye almıştı.

Maliki'den sonra Yüksek İslam Meclisi Başkanı Ammar Hekim'in Mevatin listesi 26 sandalye elde ederek Şii listeleri arasında ikinci oldu.

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi'nin Müttehidün Listesi ise 23 sandalye elde ederek Sünnilerin en çok sandalye kazanan listesi oldu.

Mukteda Sadr'iı Başkanlık yaptığı Sedr Listesi 15, İyad Allavi'nin başkanlık yaptığı Vataniye listesi de 15 sandalye elde etti. CİHAN

Yorumlar