İntikam cinayeti Kudüs’ü karıştırdı

Batı Şeria’da kaçırılan 3 İsrailli gencin cesetlerinin bulunmasının ardından Kudüs’te de Filistinli bir genç ölü bulundu. 16 yaşındaki Muhammed ebu Hudeyr’in kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu haberini alan Filistinli gençler,...

Google Haberlere Abone ol
İntikam cinayeti Kudüs’ü karıştırdı

Batı Şeria’da kaçırılan 3 İsrailli gencin cesetlerinin bulunmasının ardından Kudüs’te de Filistinli bir genç ölü bulundu. 16 yaşındaki Muhammed ebu Hudeyr’in kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu haberini alan Filistinli gençler, İsrail polisiyle çatıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ebu Hudeyr’in ölümünden Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttu ve eğer gerçekten barış istiyorsa İsrail’in katillere en ağır cezayı vermesi gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da menfur cinayetin arkasındaki kişilerin ve cinayet saikının ivedilikle ortaya çıkarılması için polise talimat verdiğini açıkladı.

İsrailli güvenlik kaynakları, Filistinli gencin intikam amacıyla öldürüldüğü üzerinde duruyor. İsrail ayrıca, Pazartesi günü cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi Hamas’ın öldürdüğünü öne sürüyor. Hamas ise olayı üstlenmiyor.

CİHAN

Yorumlar