İntihal iddiasıyla istifa eden Alman eğitim bakanı, Vatikan’a elçi oluyor

Almanya'da Doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Şubat 2013’te Federal Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden Annette Schavan, Almanya’nın Vatikan büyükelçisi olarak görev yapacak. Bild gazetesinin haberine hükümet kanadından...

Google Haberlere Abone ol
İntihal iddiasıyla istifa eden Alman eğitim bakanı, Vatikan’a elçi oluyor

Almanya'da Doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Şubat 2013’te Federal Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden Annette Schavan, Almanya’nın Vatikan büyükelçisi olarak görev yapacak. Bild gazetesinin haberine hükümet kanadından doğrulama geldi.

Almanya’da eski bakanlardan Annette Schavan’ın Vatikan büyükelçiliğine atanacağı belirtildi.

Doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Federal Eğitim Bakanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Schavan’ın yeni görevi hükümet çevrelerinden de doğrulandı.

İntihal iddialarından sona Düsseldorf Üniversitesi tarafından Schavan’ın doktora unvanı geri alınmış ve bunun üzerine Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili politikacı Şubat 2013’te bakanlık görevinden istifa etmişti.

58 yaşındaki CDU’lu politikacı, daha önce de Alman Katolikleri Merkez Komitesi’nin Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Ancak haberde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, doktora unvanı alındıktan sonra üniversite mezunu sayılmayan eski bakanın büyükelçi olarak atanmasına Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan itirazların geldiği yönünde.

Bakanlığın personel dairesinin, başkanlığı yüksek öğrenim diploması bulunmayan bir kişinin diplomatik göreve atanmasına sıcak bakmadığı belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar