İnternet çetesine 16 ülkede eşzamanlı baskın

Aralarında Almanya’nın da bulunduğu 16 ülkede internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir çeteye eş zamanlı baskın düzenlendi. Zanlılar geliştirdikleri bir programla internet üzerinden dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.Almanya’nın...

Google Haberlere Abone ol
İnternet çetesine 16 ülkede eşzamanlı baskın

Aralarında Almanya’nın da bulunduğu 16 ülkede internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir çeteye eş zamanlı baskın düzenlendi. Zanlılar geliştirdikleri bir programla internet üzerinden dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

Almanya’nın da bulunduğu 16 ülkede eş zamanlı olarak internet suç çetesine yönelik uluslararası bir baskın düzenlendi.

Baskınlarda; Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, Finlandiya, Avusturya, Estonya, Danimarka, İtalya, Hırvatistan, ABD, Kanada, Şili, İsviçre ve Moldova’da aramalar yapıldı.

Almanya’da düzenlenen baskınlarda 360’tan fazla polis görev yaptı 111 zanlı da gözaltına alındı.

Zanlılar “Blackshade” adı verilen bir program sayesinde özel kişilere ait bilgisayarlara korsan yazılım yüklemek ve bu sayede de bu kişilerin banka hesaplarını boşaltmakla suçlanıyorlar.

Söz konusu yazılım, kişiye ait bilgisayarın kontrolünü korsanlara devrediyor, internet korsanları da bu sayede kişinin gizli bilgilerini ele geçiriyor.

2010 yılından bu yana AB polisi Europol tarafından takip edilen siber suçlular nihayet bir baskınla göz altına alınmış oldu.

Edinilen bilgilere göre, bu kişilerle birlikte çok sayıda silah, yüklü miktarda para, uyuşturucu madde ve binden fazla bilgisayara da el kondu.

Zanlıların sadece Hollanda’da 2 bin kişinin banka hesabını bu yöntemle boşalttığı belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar