İnsan Dışkısından Altın Çıktı

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'ndan Kathleen Smith ve ekibi, insan dışkısında altın buldu.

Google Haberlere Abone ol
İnsan Dışkısından Altın Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nde İlim adamlarının, yeni icatlarının sonu gelmiyor. Şimdilerde de ABD'li İlim adamları insan dışkısından altın ve de kıymetli metaller elde etmenin tüm yollarını arıyor.

İnsan dışkısında altın elde etmek hedefi ile çalışmanın yazarlarından bir tanesi bulunan ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden Dr. Kathleen Smith 'Bulmuş olduğumuz altın miktarı normal bir madende görülebilmekte bulunan minimum düzeylerde' ifadelerini kullandı.

'ÇIKARMAYA DEĞECEK MİKTAR'

Araştırmacılar ABD'deki bir kanalizasyon arıtma tesisinde normal bir madende bulunması mecburiyetinde çıkartmaya değecek düzeylerde altın bulunduğunu açıkladı. Ayrıntıları Amerikan Kimya Topluluğu'nun Denver'daki toplantısında açıklanan çalışmaya nazaran insan dışkısından madeni elde edilmesi yararsız maddelerin doğaya salımının azalmasına da destekçi olabilir. Çalışmanın yazarlarından ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden Dr. Kathleen Smith 'Bulduğumuz altın miktarı normal bir madende görülen minimum düzeylerde' dedi.

'SATILABİLECEK METALLERLE İLGİLENİYORUZ'

İnsan dışkısında altın ve gümüşe ek şekilde paladyum ve vanadyum bu şeklinde seyrek metaller de bulunuyor. Smith, 'Satılabilecek metallerin toplanmasıyla ilgileniyoruz. Bunlara cep telefonları, bilgisayarlar ve madeni alaşımlarında uygulanan vanadyum, bakır ve paladyum bu şeklinde teknolojik manada ciddi metaller de dahil.' biçiminde konuştu. Uzmanlar ABD'deki atık arıtma tesislerinde her sene yedi milyon ton sert atığın işlendiğini hesap ediyor.

'13 MİLYON DOLARLIK...'

Bu atıkların yarıya yakını tarlalar ve ormanlarda gübre şekilde kullanılıyor. Kalan kısmıysa yakılıyor ve ya muhtelif alanlara dolduruluyor. Bilim kullanıcılarını maden endüstrisinde metalleri ayrıştırmak için uygulanan sızıntı dolayları ile deneyler yapıyor. Bu sızıntı dolayları doğaya ziyan verdiği için fena bir şöhrete sahip. Ancak Smith, kontrollü bir ortamda sızıntı sularının sert atıktaki metalleri ayrıştırmakta kullanmanın güvenli olacağını söylüyor. Daha öncelikle yapılan bir tetkikte bir milyon Amerikalı'nın ortaya çıkarttığı atıkta 13 milyon dolarlık madeni bulunduğu neticesine varılmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar