İngiltere'de çocuk istismarcısı 660 kişi gözaltına alındı

İngiltere’de, çocuklara cinsel taciz suçlamasıyla yüzlerce pedofili şüphelisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında birçok doktor ve öğretmenin de bulunduğu belirtildi. 400’e yakın çocuk ise psikolojik tedavi amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de çocuk istismarcısı 660 kişi gözaltına alındı

İngiltere’de, çocuklara cinsel taciz suçlamasıyla yüzlerce pedofili şüphelisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında birçok doktor ve öğretmenin de bulunduğu belirtildi. 400’e yakın çocuk ise psikolojik tedavi amacıyla koruma altına alındı.

İngiltere Ulusal Suç Bürosu’nun yönetiminde 6 ay süren büyük çaplı soruşturmanın ardından ülke genelinde aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 660 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 39’unun, daha önceden cinsel suç işlemek suçundan sabıkasının bulunduğu bildirildi.

Ulusal Suç Bürosu'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde bu tip bir soruşturmada ilk defa 600’den fazla kişinin çocuklara cinsel taciz suçuyla gözaltına alındığı kaydedildi. Bugüne kadar gizli tutulan soruşturmada, internette dolaşan müstehcen çocuk fotoğraflarına bakan kişilerin takip altına alınarak günlük hayatta çocuklara yönelik davranışlarının gözlemlendiği belirtildi.

İngiltere Ulusal Suç Bürosu Direktörü Phil Gromley, “İngiltere ilk defa koordineli bir şekilde eş zamanlı operasyon yapabilecek kapasiteye ulaştı. Son 6 aydır eşi görülmemiş bir işbirliği içinde bu sonuca ulaşmayı başardık.” diye konuştu.

Görevlerinin savunmasız çocukları korumak olduğunu söyleyen Gromley, çocuk istismarına maruz kalan ya da risk altında bulunan çocukların sadece yaşadıkları olaylarla değil, internet ortamında barındırılan fotoğraflarla defalarca çocuk istismarına uğramaya devam edildiklerinin altını çizdi.

Emniyet müdürü Simon Bailey ise cinsel taciz ve çocuk istismarı vakalarının sanıldığından fazla meydana geldiğini ve çocukların çoğunun aile bireyleri tarafından tacize ve cinsel istismara maruz bırakıldıklarına dikkat çekti. Bailey, yapılan operasyonda bir çok kişinin dijital ortamda barındırdığı uygunsuz fotoğraflardan dolayı tutuklandığını, polisin bu yönde operasyonlara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gözaltına alınan bir doktor, bilgisayarında 1 milyondan fazla müstehcen çocuk fotoğrafı bulunduğu ve erkek çocuklarıyla görüşmeler ayarladığı iddiasıyla suçlanıyor. Daha önce herhangi bir sabıka kaydına rastlanmayan diğer bir kişinin ise evlatlık bir çocuğu olduğu öğrenildi. Polisin 4 bilgisayar ve 1 cep telefonuna el koyuduğu şüpheli, tutuklanırken kendine zarar verme girişiminde bulundu. CİHAN

Yorumlar