İngiltere, Tahran Büyükelçiliği'ni açmak için harekete geçti

İngiltere, Bağdat Büyükelçiliği’ni tekrar açmaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı William Hague, Tahran Büyükelçiliği’ni tekrar açma niyetinde olduklarını söyledi.İngiltere’nin bu açıklamasının, ABD ve İran’ın terör örgütü...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere, Tahran Büyükelçiliği'ni açmak için harekete geçti

İngiltere, Bağdat Büyükelçiliği’ni tekrar açmaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı William Hague, Tahran Büyükelçiliği’ni tekrar açma niyetinde olduklarını söyledi.

İngiltere’nin bu açıklamasının, ABD ve İran’ın terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı birlikte hareket edebileceklerini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

William Hague yaptığı yazılı açıklamada, “Gerekli hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz Bağdat Büyükelçiliği'nin tekrar açacağız. İki ülke ilişkilerindeki güvenin artmış olması sebebiyle böyle bir adım atıyoruz.” sözlerine yer verdi.

2011 yılında Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırının ardından İngiltere ile İran arasındaki tüm diplomatik ilişkiler askıya alınmıştı.

Hasan Ruhani’nin cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ve İran’ın nükleer programının çözümü için görüşmelere başlaması ise aradaki buzları eritmiş ve Tahran ile Batı ilişkileri yeni bir döneme girmişti.

CİHAN

Yorumlar