İngiliz Büyükelçi: Irak’ta rehinlerin ailelerine kavuşması için dua ediyoruz

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Irak’ta rehin tutulan Türk vatandaşların bir an önce ailelerine kavuşmaları için dua ettiklerini belirtti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 88. doğum günü, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz Büyükelçi: Irak’ta rehinlerin ailelerine kavuşması için dua ediyoruz

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Irak’ta rehin tutulan Türk vatandaşların bir an önce ailelerine kavuşmaları için dua ettiklerini belirtti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 88. doğum günü, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde verilen bir resepsiyonla kutlandı. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, resepsiyona gelen davetlilerini kapıda eşiyle birlikte karşıladı. Büyükelçiliğin bahçesinde verilen resepsiyona hükümet adına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılırken, Ankara’da mukim çok sayıda misyon temsilcisi ile yerli-yabancı davetli katıldı.

Ankara’ya geçtiğimiz Ocak ayında atanan Büyükelçi Moore, Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmada “Son 12 ay ülkelerimiz açısında çok zorlu geçmiştir. Özellikle Türk halkının neredeyse 1 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapma cömertliğini göstermeleri nedeniyle teşekkür ederim. Ayrıca Irak’ta rehin tutulan Türkleri düşündüğümüzü söylemek isterim. Onların mümkün olan en kısa sürede güvenli bir şekilde ailelerin yanına dönmesi için dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHELSEA, SOMA İÇİN İSTANBUL’A GELİYOR

Büyükelçi Moore, İngiliz futbol takımlarından Chelsea’nin Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenler için Ağustos ayında bir dostluk maçı yapacaklarını ifade ederek, “Soma’daki trajediden etkilenen herkese bu akşam en iyi dileklerimizi gönderiyoruz. Dünyadaki en büyük futbol kulüplerinden birisi olan Chelsea’nin de Soma’da hayatını kaybedenler onuruna Ağustos’ta bir dostluk maçı oynamak için İstanbul’a geleceğini söylemekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

‘ATALARIMIZIN YAPTIĞI FEDAKARLIKLARI ÇANAKKALE’DE BİRLİKTE HATIRLAYACAĞIZ’

Gelecek yıl Çanakkale Savaşı’nın 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatan İngiliz Büyükelçi, “Gelecek sene atalarımızın yaptığı fedakarlıkları hep birlikte hatırlayacağız. Bu aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü değerleri üzerine kurulmuş güvenli bir gelecek için ortak inancımızı yeniden ifade etme şansı verecektir.” şeklinde konuştu. Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin ivme kazandığını kaydeden Büyükelçi Moore, Türk işadamlarının İngiltere ekonomisine olan katkılarından söz etti.

RESEPSİYONUN ONUR KONUĞU MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’Tİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Kraliçe 2. Elisabeth’in doğum gününü kutlayarak başladığı konuşmasında İngiltere ile Türkiye arasındaki ticari işbirliğinin çok güçlü olduğunu vurguladı. Birçok alanda ortak çalışmaya imza attıklarını kaydeden Şimşek, Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği destekten dolayı İngiltere’ye teşekkür etti. Bakan Şimşek, bölge olarak zor bir dönemden geçildiğinden söz ederek “Bu zor günlerin üstesinden birlikte çalışarak gelebiliriz.” dedi.

İki ülkenin milli marşlarının çalınması ile başlayan resepsiyon, konuşmaların ardından yemek ve ikramlarla büyükelçiliğin bahçesinde devam etti. CİHAN

Yorumlar