Infomatrix olimpiyatlarına Kazakistan damga vurdu

Dünyanın 25 ülkesinden 200'ün üzerinde genç bilişimcinin geliştirdikleri birbirinden ilginç projeler, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (Infomatrix) görücüye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Infomatrix olimpiyatlarına Kazakistan damga vurdu

Dünyanın 25 ülkesinden 200'ün üzerinde genç bilişimcinin geliştirdikleri birbirinden ilginç projeler, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (Infomatrix) görücüye çıktı. 4 gün boyunca devam eden olimpiyatlarda ev sahibi Kazakistan 5 kategoride 10 altın, 16 gümüş, 24 bronz madalya ile toplamda 50 madalya alarak yeni bir rekora imza attı.

Olimpiyatta Tacikistan 8 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya alarak 2. olurken; Türkiye ise 4 altın, 5 gümüş ve 13 bronz madalya alarak 3. sırada yer aldı. Olimpiyata Zonguldak Fatih Koleji öğrencilerinden Perihan Ecem Çıtlak ve İlayda Demirtaş ile birlikte Samanyolu Ertuğrul Gazi lisesi öğrencilerinden Ömer Durukan Öztürk ve Selim Ekrem Çiftçi altın madalya aldı.

Olimpiyatta ayrıca Irak ve Bosna Hersek'ten katılan öğrenciler de 2 altın madalya alarak ülkelerine başarı ile dönen öğrenciler arasında yer aldı.

Hayatı kolaylaştıran sosyal projelerden, güreşen robotlara, insansız hava araçlarından, eğitici programlara kadar yüzlerce projeyle yarışan genç yetenekler, dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı. Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Infomatrix 2014, bu sene de birbirinden ilginç projelerle dikkat çekti.

Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü'nün de desteği ile düzenlenen olimpiyata bu sene 25 ülkeden 200’ün üzerinde öğrenci yarıştı. Kazakistan’da ikinci kez düzenlenen bu organizasyonda programcılık, bilgisayarla sanat, sistem kontrol, dijital içerik ve mini sumo robot yarışı kategorilerini kapsayan projeler sergilendi. Finallerinde proje sahibi öğrenciler, fuarda çalışmalarını tanıttıktan sonra her biri kendi alanlarında uzman jüri üyelerine çalışmalarını takdim etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yüksel Köseoğlu açılışta yaptığı konuşmada, böyle dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar