İki soykırımdan kurtulan Şabanoviç şehitleri uğurladı

Bosna'da 1992 yılında Vlasenitsa, 1995 yılında da Srebrenitsa soykırımını yaşayan Adel Şabanoviç, Cuma günü defnedilecek akrabalarını Saraybosna'dan uğurladı.Savaşta ailesinden 22 kişiyi kaybeden Şabanoviç, "Şu ana kadar birçok kişiyi...

Google Haberlere Abone ol
İki soykırımdan kurtulan Şabanoviç şehitleri uğurladı

Bosna'da 1992 yılında Vlasenitsa, 1995 yılında da Srebrenitsa soykırımını yaşayan Adel Şabanoviç, Cuma günü defnedilecek akrabalarını Saraybosna'dan uğurladı.

Savaşta ailesinden 22 kişiyi kaybeden Şabanoviç, "Şu ana kadar birçok kişiyi toprağa verdim. Potoçari cenazesine en son üç yıl önce gittim, ondan sonra gidemedim. Takatim yetmiyor." dedi.

Adel Şabanoviç, "Yüce Allah'a dua ediyorum, onlara cenneti nasip eylesin. Çocuklarını kaybeden Srebrenitsalı annelere gç, bize de sabır versin." şeklinde konuştu.

"KANLI ELLERİNİ YIKAMAK İÇİN SU GETİRMEMİ İSTEDİLER"

Göz yaşları arasında konuşan Şabanoviç, 8 yaşındayken şahit olduğu iki soykırımı anlattı: "Üç gün boyunca köyümüz Zaklopaça'da katliam yaptılar. Ben sekiz yaşında idim, katiller su getirmem için beni zorladılar. O su ile kanlı ellerini ve bıçakları yıkadılar. 1995 yılında ise Srebrenitsa'da ninem beni mültecileri götüren bir TIR'ın içinde soktu. Hayatta olanların arasında kaldığım için Allah'a şükrediyorum ve bana dayanma gücü vermesi için dua ediyorum, yeterince göz yaşı döktüm." CİHAN

Yorumlar