İki Efsane CEO'nun Müthiş Sırrı Ortaya Çıktı

Jobs'un hayatını mercek altına alan 'Becoming Steve Jobs' kitabından sızan ilk bilgiler, Jobs ve Tim Cook hakkında bilinmeyen bir hikayeyi gün yüzüne çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
İki Efsane CEO'nun Müthiş Sırrı Ortaya Çıktı

Dört sene öncelikle kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybeden Apple'ın kurucu CEO'su Steve Jobs'un hayatı bir kez daha masaya yatırıldı.

Steve Jobs'un gençliğinden itibaren hayatının dönüm noktalarını mercek altına sektör 'Becoming Steve Jobs' adlı kitap, henüz tüketicilere çıkmadan Jobs ve Apple'ın CEO'su Tim Cook konusunda bilinmeyen bir hikayeyi de gün yüzüne çıkardı.

COOK, JOBS'A KARACİĞERİNİ VERMEK İSTEMİŞ

Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter, ve Robert Iger bu şeklinde isimlerle yapılan görüşmelerin ışığında hazırlanmakta olan kitaba göre, 2009 yılında acilen karaciğer nakline gereksinim duyan Jobs'a ilk katkı teklifi Tim Cook'tan gelmiş.Hasta meslektaşı ile tıpkı kan grubuna sahip olduğunu öğrenen Cook, Jobs'a karaciğerini eda etmek istemiş lakin bu Öneri Cook sebebi ile arka çevrilmiş.

Yazarla bir mülakat gerçekleştiren ve 'Ona Sağlığımın yerinde olduğunu, kontrollerimi yaptırdığımı ve karaciğerimi verdikten sonra sağlığımla ilgili bir problem çıkmayacağını söyledim lakin onu ikna edemedim' ifadelerini kullanan Cook, 13 sene boyunca birlikte çalıştığı Jobs ile sırf 4 kez kavga ettiklerini ve bu tyükselişmanın o anlardan bir tanesi olduğunun altını çiziyor.

YAHOO'YU SATIN ALMAK İSTEMİŞ

Kitapta yer sektör öteki bir iddiaya göre, Yahoo'yu satın alarak arama motoru sektörüne adım atmak için projeler oluşturan Jobs, uzun zaman ABD merkezli teknoloji devini satın almak için meslek vermiş, lakin Cook bütün çabalarına karşın Yahoo'yu Apple'a katmayı başaramamış.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar