İİT, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ‘özel temsilci’ atadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Senegal eski Dışişleri Bakanı Cheikh Tidiane Gadio’yu Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ‘Özel Temsilci’ olarak atadı.

Google Haberlere Abone ol
İİT, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ‘özel temsilci’ atadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Senegal eski Dışişleri Bakanı Cheikh Tidiane Gadio’yu Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ‘Özel Temsilci’ olarak atadı. Türkiye, atamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Senegal eski Dışişleri Bakanı Gadio’nun Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ‘Özel Temsilci’ olarak atanmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Açıklamada "Senegal eski Dışişleri Bakanı Cheikh Tidiane Gadio’nun, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni tarafından, 20 Şubat 2014 tarihinde toplanan İİT İcra Komitesi’nin kararları doğrultusunda, İİT Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Özel Temsilcisi olarak atanmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.’’ denildi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı söz konusu İİT İcra Komitesi toplantısında, Türkiye bir Özel Temsilcinin atanmasına ilişkin kararı kuvvetle desteklediği kaydedildi. Dışişleri ‘‘Bu çerçevede, Özel Temsilci Dr. Gadio’nun, üstün yetenek ve deneyimiyle, en kısa sürede OAC’deki temaslarına başlayarak, ülkedeki krizi ve son dönemde çeşitli saldırılara maruz kalan Müslüman nüfusun durumunu yerinde inceleyip değerlendirmesinin, İİT’nin bu ülkeye desteğinin önemli bir adımını teşkil edeceğine inanıyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

    Açıklamada ayrıca Türkiye’nin OAC’deki gelişmeleri başından beri yakından takip ettiği ve OAC halkına ilgi ve desteğini ikili ve çok taraflı düzeyde sürdüreceği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar