İhsanoğlu: Komşu Yunanistan ile iyi ilişkiler istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yunanistan ve komşu ülkelerle iyi ilişkiler arzu ettiğini söyledi. Yunanistan’ın Elefteros Tipos gazetesine röportaj veren İhsanoğlu, "İslamcı bir politikacı değilim. Din ile politikanın ayrılması...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Komşu Yunanistan ile iyi ilişkiler istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yunanistan ve komşu ülkelerle iyi ilişkiler arzu ettiğini söyledi. Yunanistan’ın Elefteros Tipos gazetesine röportaj veren İhsanoğlu, "İslamcı bir politikacı değilim. Din ile politikanın ayrılması taraftarıyım.” dedi.

Muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yunanistan’ın Elefteros Tipos gazetesine bir demeç verdi. “Politika başka, İslamcılık başka” başlığıyla bugün ilk sayfada yayınlanan röportajda İhsanoğlu, “Dindar bir aileden geliyorum. Ancak İslamcı bir politikacı değilim. Dinin politikadan ayrılması taraftarıyım. Din başka, politika başkadır ki, dini, milli ve dogmatik araçlarla yapılamaz. Her insan, inancına göre yaşamakta özgürdür. Devlet de vatandaşına bu ortamı oluşturmalıdır.” dedi.

Peygamberimiz döneminde kadınların toplum içerisinde, ticarette, savaşlarda aktif rol oynadıklarını belirten İhsanoğlu, “14 asır sonra kadınların bazı ülkelerde otomobil kullanma hakkına sahip olamadıkları” eleştirisinde de bulundu.

Seçimleri kazanması durumunda Türk-Yunan ilişkilerine dair yaklaşımının ne olacağı şeklindeki bir soruyu cevaplandıran İhsanoğlu, “Komşularımızla iyi ilişkiler istiyoruz. Tarihten gelen ortak bir kültüre sahip olduğumuz ve iki halkın ilişkilerine de yansıyan Yunanistan ile de öyle. Bu ortak süreç, iki devlet alanına da genişletilebilir.” ifadelerini kullandı.

Annesinin Rodos kökenli olmasının hatırlatıldığı cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Rodos’ta Süleymeniye Camisi karşısındaki evlerini ziyaret ettiğini sözlerine ilave etti. Gazete, İhsanoğlu’nun İslam dünyasının en önemli entelektüellerinden biri olduğu yorumunda bulundu.

CİHAN

Yorumlar