İhsanoğlu: Her türlü cadı avına karşıyım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ideolojik suçlamalara dayalı her türlü cadı avına karşı olduğunu söyledi. İhsanoğlu, yurt dışında açılan Türk okullarının Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Türk okullarıyla...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Her türlü cadı avına karşıyım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ideolojik suçlamalara dayalı her türlü cadı avına karşı olduğunu söyledi. İhsanoğlu, yurt dışında açılan Türk okullarının Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Türk okullarıyla ilgili herhangi bir yanlış olsaydı, kurulduğu ülkeler bu okulların oluşmasına izin vermezlerdi.” diye konuştu.

Today’s Zaman gazetesine konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hizmet Hareketi'ni hedef alan kumpas girişimlerine değinen İhsanoğlu, asılsız bir şekilde politik ve ideolojik suçlamalara dayalı her türlü cadı avına karşı olduğunu kaydetti.

Gündeme gelen fişlemeler ile Hizmet Hareketi’ne yönelik kumpas belgeleri ve cadı avı söylemine ilişkin düşünceleri sorulan İhsanoğlu, bu tür durumların 2014 yılında yeniden ortaya çıkmamasını arzu ettiğini söyledi. Hukukun kaideleri altında yapılan her şeyin doğal olarak yasalara göre yapıldığına dikkat çeken İhsanoğlu, “Hiçbir kimse insanların haklarını ve özgürlüklerini kısıtlayamaz. Delil olmaksızın insanları suçlamak doğru bir davranış değildir. Ülkemiz tarihi buyunca politik ve ideolojik suçlamalarla çeşitli cadı avlarına sahne oldu. Benim isteğim bu tür durumların 2014 yılında meydana gelmemesidir.” dedi.

Yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına yönelik çalışmalar ile kısıtlamalar nedeniyle daha önce “Türkçe Olimpiyatları” adı altında düzenlenen 12. Dil ve Kültür Festivali’nin finalinin Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılması konusuna değinen İhsanoğlu, festivalin bu sene yurtdışında düzenlenmesini bir ayıp olarak nitelendirdi.

Bu okulların ülkemiz için birer gurur kaynağı olduğunu ifade eden İhsanoğlu, açıldığından bu yana toplumun ve hükümetin önde gelen isimleriyle bu okullara ziyaretler gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Orta Asya, Endonezya, Tataristan ve Senegal’deki okullara gittiğini de söyleyen İhsanoğlu, “Eğer ki Türk okullarıyla ilgili herhangi bir yanlış olsaydı kurulduğu ülkeler bu okulların oluşmasına izin vermezlerdi.” diye konuştu. Kendisinin Türk okulları hakkında olumsuz hiç bir şey duymadığının altını çizen İhsanoğlu. “Eğer bu okulların faaliyetleriyle ilgili bir sorun, olumsuz bir faaliyete yönelik bir delil olsaydı, bu kamuoyuyla paylaşılırdı.” dedi.

CİHAN

Yorumlar