IGMG Genel Sekreteri görevinden ayrıldı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, 12 yıldan beri sürdürdüğü görevinden 24 Şubat’ta ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
IGMG Genel Sekreteri görevinden ayrıldı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, 12 yıldan beri sürdürdüğü görevinden 24 Şubat’ta ayrıldı. Üçüncü, yaptığı yazılı açıklamada ayrılma sebebinin, hakkında süren dava ile ilgili IGMG teşkilatını rahatlatmak olduğunu kaydetti.

Üçüncü, şu ifadeleri kullandı: “Cemaatimiz, geçtiğimiz yıllarda oldukça zor dönemler geçirmiştir. Özellikle 2008 yılından beri IGMG’ye karşı yürütülen mali dava esnasında cemaatimiz çok büyük bir yükün altına girmiştir. IGMG’ye karşı yürütülen mali dava süreci sonunda nihayet bir uzlaşmaya varılmıştır. İlgili dönemde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunanlar hakkında yürütülen vergi cezası davası ise devam etmektedir. Bu ceza davası dolayısıyla,cemaatimin yükünü hafifletmek adına, 12 yıldan beri yürüttüğüm genel sekreterlik görevinden istifa etmiş bulunuyorum. Bütün dava arkadaşlarıma, yoldaşlarıma ve bilhassa IGMG’nin çeşitli kademelerinde gönüllü olarak görev yapan kardeşlerime fedakâr ve kardeşçe çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Allah Teâlâ yâr ve yardımcımız olsun.”

27 seneyi aşkın bir süre boyunca cami derneği, şube gençlik kolları idareciliğinden, genel merkez başkanlık divanı üyeliğine kadar, Almanya ve Avrupa’da İslami bir yaşamın tesisi ve kurumsallaşması adına birçok kademede görevde bulunan Üçüncü, açıklamasında “80’li yıllarda, büyük çoğunluğu Türkiyeli Müslümanlar tarafından, geçici bir göçmen işçi derneği olarak kurulan yapımız, 90’lı yıllardan itibaren birçok kardeşimizin fedakâr katkılarıyla Avrupa’nın en büyük Müslüman dinî cemaatlerinden biri hâline geldi." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar