Hür Demokratlar, AP seçimiyle yeni başlangıç yapmak istiyor

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Başkanı Christian Lindner, 25 Mayıs 2014 tarihindeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçiminin partisi için yeni bir başlangıç olacağını söyledi. Avrupa Kurultayı’nda konuşan FDP’nin AP birinci sıra adayı Alexander...

Google Haberlere Abone ol
Hür Demokratlar, AP seçimiyle yeni başlangıç yapmak istiyor

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Başkanı Christian Lindner, 25 Mayıs 2014 tarihindeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçiminin partisi için yeni bir başlangıç olacağını söyledi. Avrupa Kurultayı’nda konuşan FDP’nin AP birinci sıra adayı Alexander Graf Lambsdorff ise seçimlerde aşırı sağ popülist partilerin başarılı olabileceği uyarısında bulunarak, AB’nin barış projesi olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Federal seçimde Meclis dışında kalarak büyük şok yaşayan FDP, genel başkan ve yönetici kadrosunda yeniliğe gittikten sonra ilk sınavını Avrupa Parlamentosu seçimlerinde verecek. 25 Mayıs’ın kendileri için yeni bir başlangıç olacağını söyleyen FDP Genel Başkanı Christian Lindner, Almanya’nın FDP’ye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Avrupa Parlamentosu seçimi kurultayında konuşan Lindner, toparlanmaları için kendisi ve partisinin dört yıllık bir süreye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, asıl sınavın 2017 federal seçimler olduğunu beyan etti.

Konuşmasında Ukrayna krizine değinen Lindner, Rusya ve Ukrayna arasında diyalog şansının kalmaması durumunda askeri bir adımın kaosa neden olacağı uyarısında bulundu. Avrupa’da soğuk savaş sürecinin herkese zarar vereceğini söyleyen FDP Genel Başkanı, Rusya’nın nükleer gücüne dikkati çekti. Parti kurultayında federal politikaya da değinen Lindner, CDU/SPD iktidarının emeklilik, vergi, enerji ve özel bilgilerin korunması konularında vatandaşların beklentilerini görmezden geldiğini iddia etti.

"SPD ve CDU’lular geçtiğimiz dört yıl Almanya’da gerçekleştirilen ekonomik başarının meyvelerini yiyorlar. Almanya’nın gelecek dört yıl sonrasını programlayabilmesi için liberallere ihtiyacı var." diyen FDP’li Başkan, Euro karşıtı parti 'Almanya için Alternatif'e (AfD) karşı uyardı. AfD’nin "Almanya için cesaret" sloganını hatırlatan Lindner, FDP’nin "Avrupa için Cesaret" sloganıyla siyaset yaptığını vurguladı.

LAMSBDORFF: BARIŞIN ÜCRETİNİ ÖDEYEMEYİZ

Hür Demokratların AP birinci sıra adayı Alexander Graf Lambsdorff, Avrupa Birliği’nin barış projesi olduğunu ifade ederek, barışa sahip çıkılması gerektiğini söyledi. "Barışı hiçbir ücret karşılayamaz. Bu nedenle Avrupa’ya evet diyoruz. Çünkü sınırlara, azınlıklara saygımız var ve barış içinde bir araya yaşamayı istiyoruz." diyen Lambsdorff, Avrupa’nın liberal değerlere ihtiyacı olduğunu söyledi. AB’de başta ekonomik kriz ve işsizlikle ilgili sorunların devam ettiğini dile getiren FDP’li liste başı adayı, "Tünelde ışık gözüktü ama bunu abartmamak gerekiyor. Çünkü kriz hâlâ devam ediyor. Reform çalışmalarını yavaşlatmak yanlış adım olacaktır." açıklamasını yaptı.

AfD gibi popülist partilere karşı uyarıda bulunan Lambsdorff, "Kim FDP’yi istiyorsa oyunu vermeli." dedi.

Kamuoyu araştırma sonuçlarına göre bir türlü istediği toparlanmayı gerçekleştiremeyen FDP’nin AP seçimlerindeki oyu yüzde 3 oranında gözüküyor. CİHAN

Yorumlar