Hükümete, "AB ile müzakere süreci durdurulabilir" uyarısı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Andrew Duff, yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmelerin Türkiye-AB müzakere sürecini durdurma riski taşıdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümete, "AB ile müzakere süreci durdurulabilir" uyarısı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Andrew Duff, yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmelerin Türkiye-AB müzakere sürecini durdurma riski taşıdığını söyledi. 17 Aralık sonrası gelişmeleri ABHaber’e değerlendiren Avrupa Parlamentosu Liberal grup üyesi Duff, önemli uyarılarda bulundu.

Andrew Duff, "17 Aralık sonrası yaşananlar bize Türk devletinde bir kriz olduğunu gösteriyor. Bir kaos ortamı var. Erdoğan tüm gücü elinde toplamak istiyor. Basın, yargı vesaire... Ama Erdoğan’a sivil ve askeri bürokrasi karşı. Fethullah Gülen Türkiye’de yolsuzluğa karşı. Bence haklı." dedi.

Yargıya müdahale devam ederse AB ile müzakere sürecinin durdurulmasının gündeme geleceği ikazını yapan Duff, "Avrupa Parlamentosu Türkiye raporuna 17 Aralık süreciyle ilgili çok sayıda değişiklik önergesi verildi. Tüm bu gelişmeleri (17 Aralık sonrası) Gezi Parkı ve yeni bir anayasa yapılamaması noktasında değerlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Duff, Kıbrıs konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Kıbrıs sorunu gerçekten çok karmaşık bir sorun. Ancak Erdoğan’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili çıkışları sorunu daha da büyüttü. Çözüme bir türlü ulaşılamadı."

Ergenekon'la alakalı yargı sürecini ise 'şüpheli' bulan Duff ayrıca Almanya’daki yeni koalisyonun "Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olduğunu" söyledi. CİHAN

Yorumlar