Hristofyas: AB Kıbrıs sorununun çözümünde katalizör değil

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas Rum halkının Avrupa Birliği’ne (AB) üyelikten beklentilerinin boş çıktığını, gerek Kıbrıs sorununda gerek diğer bütün konularda AB tarafından haksızlığa uğramış hissettiğini söyledi.Hristofyas’ın,...

Google Haberlere Abone ol
Hristofyas: AB Kıbrıs sorununun çözümünde katalizör değil

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas Rum halkının Avrupa Birliği’ne (AB) üyelikten beklentilerinin boş çıktığını, gerek Kıbrıs sorununda gerek diğer bütün konularda AB tarafından haksızlığa uğramış hissettiğini söyledi.

Hristofyas’ın, Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğinin 10’uncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Rum halkının ve siyasi partilerin, AB üyeliğinin, Türkiye açısından baskı oluşturacağına ve Avrupa müktesebatının da adil uygulanmasıyla Kıbrıs sorununun çözümünde kendilerine yardımcı olacağına inandığını kaydetti.

AB Konseyi’nin Türkiye’nin üyelik süreciyle ilgili kararları Türkiye’ye baskı teşkil ettiğini iddia eden Hristofas, birçok başlığın halen kapalı kalmasının gerçeğin telaffuzu olduğunu düşündüğünü kaydetti.

AB makamlarının Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye’ye çok daha fazla baskı yapması beklendiğini de ifade eden eski Rum lider, "AB’ye üyeliğimiz Kıbrıs sorununun çözümünde katalizör olabilirdi. Tam üye olarak AB içerisinde olmamız konusunda genel bir olumlu düşüncem olmasına karşın, üyeliğimizi çözüm için katalizör görmüyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar