Hong Kong’da gemiler çarpıştı: 11 kişi kayıp

Hong Kong açıklarında iki yük gemisinin çarpışması sonucu 11 denizci kayboldu. Hong Kong medyasında yer alan haberlere göre, Çin’e ait Zhong Xing adlı 2 kargo gemisi, Marshall Adaları’na kayıtlı MOL Motivator adlı kargo gemisiyle, Hong...

Google Haberlere Abone ol
Hong Kong’da gemiler çarpıştı: 11 kişi kayıp

Hong Kong açıklarında iki yük gemisinin çarpışması sonucu 11 denizci kayboldu. Hong Kong medyasında yer alan haberlere göre, Çin’e ait Zhong Xing adlı 2 kargo gemisi, Marshall Adaları’na kayıtlı MOL Motivator adlı kargo gemisiyle, Hong Kong açıklarındaki Po Toi Adası yakınında çarpıştı.

Batan Çin gemisindeki 11 denizcinin kayıp olduğu kaydedildi. Haberde, 12 mürettabatı bulunan Çin gemisindeki bir kişinin, bölgeden geçen bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Hong Kong’dan Çin'in güneyindeki Yantian Limanı’na giden MOL Motivator’un 79 bin 400 ton kuru ağırlık tonajı olduğu ifade edildi.

Hong Konglu yetkililer, gece meydana gelen kazanın ardından Çin’in Guangdong bölgesinden gelen gemilerle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Hong Kong, komşusu, Çin’in Shenzhen Limanı’ndan sonra dünyanın dördüncü büyük konteynır limanı konumunda yer alıyor.

Hong Kong’da Ekim 2012’de yüksek hızlı feribot ve bir eğlence teknesinin çarpışması sonucu 39 kişi ölmüş ve bu kaza ülkede 40 yıldan bu yana meydana gelen en büyük deniz kazası olarak kayıtlara geçmişti.

CİHAN

Yorumlar