Höness'in 3,5 yıl hapse mahkum edilmesini siyasi partiler olumlu buldu

FC Bayern kulübünün Başkanı Uli Höness istifa etti. Höness’in vergi kaçırdığı gerekçesiyle 3,5 yıl hapse mahkum edilmesi tüm siyasi partilerce olumlu karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Höness'in 3,5 yıl hapse mahkum edilmesini siyasi partiler olumlu buldu

FC Bayern kulübünün Başkanı Uli Höness istifa etti. Höness’in vergi kaçırdığı gerekçesiyle 3,5 yıl hapse mahkum edilmesi tüm siyasi partilerce olumlu karşılandı. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel, “Hukuk devleti işliyor. Umarım şimdi vergi kaçakçılığına karşı mücadelede sınıf atlarız.” diyerek İsviçre’deki bankaların gizli hesapları açıklamaya zorlanması gerektiğini söyledi.

Münih Eyalet Mahkemesi’nin Uli Höness’i suçlu bularak 3,5 yıl hapse mahkum etmesi tüm siyasi partilerce saygıyla karşılandı. Federal Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel bu kararı hukuk devletinin işlediğinin göstergesi olarak değerlendirdi. Passaeuer Neue Presse’ye konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Gabriel, “Umarım şimdi vergi kaçakçılığına karşı mücadelede sınıf atlarız.” dedi. Vergi kaçakçılığına karşı daha sert ve etkin mücadele talep eden Gabriel, özellikle İsviçre’deki bankalara saklanan paralar konusuna dikkat çekti.

Borsada kazanılan paraları vergisini ödemeden bu bankalarda saklamanın bir sektör haline geldiğini vurgulayan Gabriel, bundan dolayı bu bankaların tüm gizli hesapları açıklamaya zorlanması gerektiğini belirtti. Gabriel, “Daha iyisi bazı banka yöneticilerinin bu tür milyonlarca Euro vergi kaçırılmasına yardım ettiği için mahkemeye çıkartılması olurdu.” açıklamasını yaptı.

Federal Meclis SPD Grubu Başkanı Yardımcısı Carsten Schneider ise fraksiyon olarak vergi kaçıranların kendilerini ihbar etmeleri konusunda şartların zorlaştırılması yönünde bir inisiyatif başlatacaklarını belirtti. Schneider, Höness olayında olduğu gibi milyonlarca Euro kaçırılan vergi söz konusu olduğunda kendini ihbar ederek hapis cezasından kurtulmanın söz konusu olmaması gerektiğini vurguladı.

Büyük Koalisyon ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Parti’nin (CDU) mali politikaları uzmanı Michael Meister ise mahkeme kararını vergi kaçakçılığına karşı verilen mücadeleye katkı olarak değerlendirdi. Rheinische Post’a açıklama yapan Meister, “Karar vatandaşların vergi ahlakını güçlendirecektir, vergi kaçırmaya değmeyeceğinin göstergesidir.” tespitinde bulundu.

Aynı gazeteye konuşan Yeşiller’in Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Anton Hofreiter, “Kararın bu şekilde verilmesini çok doğru buluyorum.” derken, Renare Künast ise, “Hukukun önünde herkes eşittir.” ifadelerini kullandı.

Bavyera Başbakanı Horst Seehofer (CSU) ise siyasetçi ve eyalet başbakanı olarak mahkemenin kararını saygıyla karşıladığını, ancak birey olarak Höness adına üzüntü duyduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar