Holzinger: Anayasa Mahkemesi'ne eleştiriler taraflı ve ölçüsüz

Avusturya Anayasa Mahkemesi Başkanı Gerhart Holzinger, Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı cesur kararları övdü. Holzinger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı medya organlarının Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilerinin ise tarafsız...

Google Haberlere Abone ol
Holzinger: Anayasa Mahkemesi'ne eleştiriler taraflı ve ölçüsüz

Avusturya Anayasa Mahkemesi Başkanı Gerhart Holzinger, Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı cesur kararları övdü. Holzinger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı medya organlarının Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilerinin ise tarafsız ve ölçüsüz olduğunu vurguladı.

Avusturya’nın başkenti Viyana Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Anayasa Mahkemeleri Birliği Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Üç yıldır konferansın dönem başkanlığını yürüten Avusturya Anayasa Mahkemesi Başkanı Gerhart Holzinger Türkiye'deki son gelişmelere ilgili değerlendirmelerde bulundu. Holzinger, "Anayasa Mahkemesi’nin görevi, bazen can sıkıcı olmaktır. Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi ifade özgürlüğü ve Adalet Bakanı’nın yetkileri ile ilgili iki çok cesur karar aldı. Başbakan ve bir kısım medya mahkemeye karşı taraflı ve ölçüsüz eleştirilerde bulundu." ifadelerini kullandı.

Çarşamba gününe kadar sürecek konferans öncesi Die Presse gazetesinin sorularını cevaplayan Holzinger, "Türkiye’de Anayasa Mahkemesi ve Başbakan Erdoğan arasında Twitter yasağından dolayı şiddetli bir tartışma yaşandı." hatırlatması üzerine, "Türkiye’de yaşananlar bir Anayasa Mahkemesi’nin hesaba katması gereken bir durum. Mahkemeye yönelik eleştiriler konferansta gündemimizde yer alıyor." şeklinde cevap verdi.

40 üyesi bulunan konferansa sadece Ukrayna’nın katılamayacağı bildirilirken konferansta mahkemeler arası işbirliğinin ele alınacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar