Hollande'dan koalisyona destek, Esed'e uyarı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba ile Paris'te bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.Toplantı sonrası konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Hollande'dan koalisyona destek, Esed'e uyarı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba ile Paris'te bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantı sonrası konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye halkının tek temsilcisi olarak tanıdıkları SMDK Başkanı El Carba ile 3. kez bir araya geldiklerini vurgulayarak, Fransa'nın ulusal koalisyona desteğini hatırlattı. Suriye'deki durumun endişe verici olduğunu yineleyen Hollande, her gün binlerce katliamın yaşandığı, Esed rejiminin bütün olası silahları kullandığını ifade etti. Bazen daha kötü durumla karşı karşıya kalındığının da altını çizen Hollande, ''Kimyasal silahların kullanılmasını kınadık. Bununla ilgili bir anlaşma imzalandı. Eğer yeni izler ortaya çıkarsa, yeniden rejimin kınanması ve yaptırımlar için bütün yasal yolları kullanacağız.'' diye devam etti.

SMDK Başkanı Ahmed el-Carba ise Cenevre'deki siyasi çözüm çabalarının başarısızlığa uğradığını kaydetti. Carba, Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi'nin istifasının da Cenevre görüşmelerinin başarısızlığa uğradığının göstergesi olduğunu söyledi. SMDK Başkanı, uluslararası kamuoyuna da katliamların durması ve terörizmle savaş için Suriye ulusal koalisyonuna desteklerini sürdürme çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da, daha önce yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimini yakın zamanda kimyasal silah kullanmakla suçlamıştı. CİHAN

Yorumlar