Hollande: AB'den çıkmak tarihi terk etmek demektir

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa Birliği’nden çıkmanın tarihi terk etmek manasına geleceğini söyledi. 25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi, Le Monde gazetesinde yayınlanmak üzere ‘Gönlümdeki...

Google Haberlere Abone ol
Hollande: AB'den çıkmak tarihi terk etmek demektir

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa Birliği’nden çıkmanın tarihi terk etmek manasına geleceğini söyledi.

25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi, Le Monde gazetesinde yayınlanmak üzere ‘Gönlümdeki Avrupa’ başlıklı makale kaleme alan François Hollande, Avrupa Birliği’nin tehlike altında olduğunu savundu. Hollande, Fransa’da dahil AB ülkelerinde yaşanan krizin hayal kırıklığı üzerinden spekülasyon, korkutma ve cesaretsizleştirme için kullanıldığını belirterek yabancı ülkelerinin günah keçisi ilan edildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Terk mi etmeliyiz? Üç kuşağın çalışmalarını yok mu etmeliyiz?" sorusunu yönelttiği makalesinde, AB’yi reddetmenin yasak olmadığını ama sonuçlarının iyi etüt edilmesi gerektiğini savundu. Bazılarının Euro’dan çıkmayı savunduğunu hatırlatan Hollande, Euro’dan ayrılmanın ithal ürünlerinde fiyat artışı, enflasyona dönüş, satın alma gücünde azalma ve acımasız kemer sıkma politikalarını da beraberinde getireceğini belirtti. Hollande, Euro’dan çıkışın mali dayanışmanın kaybolması manasını taşıyacağının da altını çizdi.

Avrupa Birliği’nden tamamen ayrılmayı isteyenleri olduğunu da vurgulayan Fransa cumhurbaşkanı, anlaşmaların tamamen iptali, taahhütlerin geri çekilmesi, sınırların yeniden geri gelmesini savunanların bulunduğunu, bunun sadece Avrupa ile değil dünya ile bağlantının kesilmesi manasını taşıyacağını aktardı. Hollande, vatansever olduğunu iddia edenlerin Fransa’ya inanmadığını Avrupa Birliği’nden çıkmanın tarihi terk etmek manasına geleceğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin, en büyük mağdurları gençlerin olduğu işsizliğe karşı yetersiz kaldığını, karmaşık kurul ve kurallarının olduğunu da kabul eden Hollande, AB’den beklentisini de karar verme mekanizmasını netleştirip prosedürlerin azaltılması, zorlukları çözmeye yönelmek isteyen ülkelerin daha hızlı yol almasının sağlanması olarak dile getirdi.

25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek AP seçimleri öncesi gerçekleştirilen son anket, seçim programını AB karşıtlığı üzerine kuran aşırı sağ parti Ulusal Cephe’nin (FN) yüzde 23 oyla ilk sırada yer alacağını ortaya koymuştu. Ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği’nin (UMP) yüzde 22 ile ikinci geldiği ankette iktidardaki Sosyalist Parti (PS) ise üçüncü sırada yer aldı. CİHAN

Yorumlar