Hollandalı Hıristiyanlar, AP için iki Türk aday gösterdi

Hollanda Hıristiyan Demokrat Partisi (CDA), 22 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için iki Türk aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı Hıristiyanlar, AP için iki Türk aday gösterdi

Hollanda Hıristiyan Demokrat Partisi (CDA), 22 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için iki Türk aday gösterdi.

Rotterdam şehrindeki Kocatepespor kulübünün düzenlediği Enternasyonal Çocuk Festivali'ne katılan CDA Başkanı Ruth Petoom, AP'nin aldığı kararların birliğe üye tüm ülkelerde uygulandığını hatırlatarak, "Biz Avrupa'ya CDA olarak büyük önem veriyoruz. Çünkü Avrupa'nın güçlü olması ile birlikte Hollanda'nın da güçlü hale gelecektir." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Ruth Peetoom "Türk ve Müslüman kökenli AP adayımız Alaattin Erdal'ın resmi seçim çalışmalarına destek vermek için burada bulunuyorum. Biz CDA olarak farklı kültürdeki insanlara çok büyük önem veriyoruz. Onlar bizim zenginliğimiz. Bu açıdan bu gün Alaattin Erdal'ın seçim kampanyasındayım. Onun AP seçimlerinde yüksek bir oy alarak Brüksel'e gitmesini gerçekten istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk asıllı seçmenlerden 22 Mayıs'ta sandık başına gitmelerini isteyen Peetoom, "Gerçekten Hollandalı Türkler iş potansiyeli olarak Hollanda'ya büyük katkılar yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Binlerce Türk işvereninin olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

ERDAL: 20 BİN TERCİHLİ OY ŞART

Hıristiyan Demokratlar'ın (CDA) Avrupa Parlamentosu için 18. sıradan aday gösterdiği Alaattin Erdal, son üç aydır yoğun bir şekilde seçim için ülkenin her tarafına gittiklerini aktardı. Erdal, "Tercihli oyla ancak AP seçimlerine girme şansımız olduğundan dolayı, en az 20 bin oy almamız gerekiyor. Ondan dolayı da bu tür programlarımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Parti yönetimi de bizim arkamızda olduklarını, destek verdiklerini göstermek için burada bulundular." dedi.

Alaattin Erdal CDA'nın son 4 yılda ciddi bir sıkıntı yaşadığını, muhalefete kalmanın beraberinde getirdiği bir özeleştiriden sonra ciddi manada kabuk değişikliğine gittiğini söyledi.

Hollandalı Hıristiyan Demokratlar, AP seçimler için Kaya Turan Koçak'ı da aday gösterdi.

CİHAN

Yorumlar