Hollanda'dan dualarla askere uğurlandı

Hollanda'da yaşayan gurbetçi Alparslan Bayrak (23), askerlikten muaf olmasına rağmen vatanî görevini yapmak için Türkiye'ye gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'dan dualarla askere uğurlandı

Hollanda'da yaşayan gurbetçi Alparslan Bayrak (23), askerlikten muaf olmasına rağmen vatanî görevini yapmak için Türkiye'ye gelecek. Sağ serçe parmağına kına yakılan Hollanda vatandaşı Alparslan, dua, ilahi ve türküler eşliğinde askere uğurlandı. Hollanda'nın Leiden şehrinde yaşayan baba Yahya Bayrak, askere giden oğlu için Lahey'de yaklaşık bin kişinin katıldığı bir tören düzenledi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Baba Yahya Bayrak, 38 yıldır Hollanda'da yaşadığını, burada doğan 3 çocuğundan en küçüğünü, askerlikten muaf olmasına rağmen ısrar etmesi üzerine törenle askere uğurladıklarını söyledi. Bayrak, "Oğlumu askere uğurlamaktan büyük gurur duyuyorum. 38 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Burada yaşayan bir insanın vatan hasreti ve duygularını anlamak lazım. Vatan hasreti ve vatanıma olan borcumu oğlumu inşallah Hollanda'dan askere yollamak ile ödeşeceğimi zannediyorum. Oğlumu askere göndereceğim zaman çoğu arkadaşlarım hayret ile karşıladılar. Bu duygu ne kadar bende olsa bile çocuk yaştan beri oğlumun içerisinde vardı. Çocuk yaştan beri baba beni askere yolla diye ikaz ediyordu. Kendisi askerlik muamelesini bitirmiş ve Şubat'ın 4'ünde teslim olacağını söylüyor." sözlerini sarfetti.

KENDİ ARZUM VE İSTEĞİM İLE ASKERE GİDİYORUM

Aslen Giresun Tirebolu'lu olan Alparslan Bayrak (23), Hollanda Leiden doğumlu. Kendi isteği ile askerliğe resmen gitmek için başvuruda bulunduğunu, kendisi için ailesi ve arkadaşları tarafından düzenlenen asker uğurlama ile askerliğe ilk adımı attığını söyledi. Bayrak "Dizayn eğitimini tamamladım. Kendi kararım ile askere gidiyorum. 12 ay askerlik yapacağım. İnşallah benden sonra daha çok gider. Canım feda vatanımız için." ifadelerini kullandı.

ANADOLU'DAN NİCE ANNELER ÇOCUĞUNU UĞURLUYOR

Anne Münevver Bayrak, oğlu Alparslan'ı askere göndermekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Bayrak "Çok müthiş gururluyum. Bana bu gururu yaşattığı için oğluma ve çocuklarıma gerçekten çok teşekkür ederim. Onları bir vatan sevgisi ile yetiştirdiğim için kendimle gurur duyuyorum diyebilirim. Vatana millete hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Oğlundan 12 ay ayrı kalacağı ve hasret duyacağı hatırlatılan anne Münevver, "Tabii ki olacak; ama nice anneler gönderiyor oğlunu askere. Benim için gurur verici bir şey." dedi.

Anne Münevver oğlu istememesine rağmen yemin töreninde ailecek yanında olacaklarını söyledi. Oğlunun askere gideceği şehir henüz belli olmayan anne, "Yurdumun her yeri olsun; farketmez. Hakkari de olsun; Şırnak olsun; Marmaris olsun; Giresun olsun fark etmez. Her yeri. Bu konuda hiç bir talepte bulunmadık. Yurdumun her yeri cennet gibi benim için." ifadelerini kullandı.

Lahey'deki asker uğurlama töreninde Anadolu yöresine ait türkü ve şarkılar söylendi. Kafkas ekibi muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Ev sahibi Yahya Bayraktar, programa katılanlar için çeşitli ikramlarda bulundu. Arkadaşlarının omuzunda havaya atılan Alparslan Bayrak, "En büyük asker bizim asker!" tezahüratları ve alkışlarıyla uğurlandı. CİHAN

Yorumlar