Hollanda'da vatandaşlığa geçiş için 7 yıl ikamet şartı getiriliyor

Hollanda'da vatandaşlık başvurusu için ikamet süresi şartının 5 yıldan 7 yıla yükseltilmesi tasarısına Türkler tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da vatandaşlığa geçiş için 7 yıl ikamet şartı getiriliyor

Hollanda'da vatandaşlık başvurusu için ikamet süresi şartının 5 yıldan 7 yıla yükseltilmesi tasarısına Türkler tepki gösterdi. Hollanda vatandaşlığına geçmek isteyen yabancıların uyum sınavında başarılı olmaları da gerekiyor.

Hollanda Hıristiyan Demokrat Partisi'nin AP Milletvekili Adayı Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Erdal, "Hükümetin yeni Hollanda vatandaşlarını artık kucaklaması ve böylesi engellerle ötekileştirmemesini arzuluyoruz." dedi.

İşçi Partisi'nin Rotterdam Charlois bölgesi için yerel seçimlerde liste başından aday gösterdiği Zeki Baran ise, partisinin koalisyon hükümeti için bu konuda taviz verdiğini ifade etti. Baran, "Böyle sembolik politikalar Hollanda'nın imajını dışarı da kötü etkilemektedir. Nüfusumuzun büyük bir bölümü yaşlılardan oluşmaktadır. Bu bağlamda iyi eğitilmiş dünyayı bilen gençlere ihtiyacımız var. Umarım yanlış hesap geri döner." ifadelerini kullandı.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Arif Yakışır, ise Mark Rutte'nin ikinci hükümetinde yabancılar aleyhine yasalar çıkarıldığına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar