Hollanda'da Kral Günü coşku ile kutlandı

Hollanda'da Kral Günü etkinlikleri çerçevesinde Kral Willem-Alexander'ın doğum günü başkent Amsterdam'da coşku ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da Kral Günü coşku ile kutlandı

Hollanda'da Kral Günü etkinlikleri çerçevesinde Kral Willem-Alexander'ın doğum günü başkent Amsterdam'da coşku ile kutlandı. Ülkede her yıl nisan ayı sonunda Kraliçe Günü kutlanırken, bu yıl ilk defa Beatrix'in tahtını (2013) oğlu Willem Alexander'a devretmesi ile birlikte 'Kral Günü' olarak kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ülkenin dört bir yanı ulusal renk olan turuncuya büründü. Amsterdam'daki Dam Meydanı doldu taştı. Şehre akan insan seli nedeni ile trafik alt üst oldu. 500 bin kişinin katıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

2013 yılında tahtı annesi Beatrix'ten devralan Willem-Alexander'in aynı zamanda 47. yaş günü de kutlandı. Bu çerçevede Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve çocukları ile birlikte Amstelveen'deki kutlamalar katıldılar. Hollanda Başbakanı Mark Rutte Kral Willem Alexander'in doğum gününü kutladı. Rutte vatandaşlara, "Hollanda'nın portakal rengine büründüğü bu eşsiz geleneksel kutlamanın keyfini çıkarın." dedi.



CİHAN

Yorumlar