Hollanda'da iki yıldır kayıp oğlunu arıyor

Hollanda'da kaybolan Metin Yibur'dan (53) iki yıldır haber alınamıyor. Annesi Guzide Yibur, oğlunun geleceğini umutla beklediğini ve evden ayrılmadığını söyledi. 15 aralık 2012 tarihinde kayıplara karışan Metin Yibur'dan bir daha haber alınamadığını...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da iki yıldır kayıp oğlunu arıyor

Hollanda'da kaybolan Metin Yibur'dan (53) iki yıldır haber alınamıyor. Annesi Guzide Yibur, oğlunun geleceğini umutla beklediğini ve evden ayrılmadığını söyledi.

15 aralık 2012 tarihinde kayıplara karışan Metin Yibur'dan bir daha haber alınamadığını söyleyen anne Yibur, polise başvurduğunu, polisin ise konuyu geçiştirdiğinden yakındı.

POLİSTEN ŞAŞIRTAN CEVAP: İSTERSE GELİR, İSTERSE GELMEZ

Anne Guzide Yibur, "İki yıldır oğlum kayıp. Allah rızası için oğlumu gören, duyan var ise bize bildirsinler. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Evden hiç bir yere gidemiyorum belki gelir diye. Emekli oldum. Türkiye'ye bile gitmiyorum. Gelir kapıda kalır diye bir umutla bekliyorum. Polise gittim fakat bana şaşırtan bir cevap verdi. 'Kocaman adam isterse gelir,

isterse gelmez' dedi. 'Araştırdık, bir vukuatı yok. Nerede olduğunu da bilmiyoruz' dediler. Ben şaşırmış durumdayım. En son oğlumu iki yıl önce gördüm. Eşim de emekli oldu Türkiye'de. Ben de normalde emekli olduğum için gidebilirim. Fakat gidemiyorum. Nedeni ise bir umut olarak bekliyorum. Bir hayal ile yaşıyorum." diye konuştu.

40 YILDIR HOLLANDA'DA İKAMET EDİYORDU

Oğlu Metin'i 1973 yılında Hollanda'ya getirdiğini söyleyen anne Yibur, burada uzun yıllar belediyede çalıştığını, eşinden ayrılmasından sonra biraz sıkıntı çektiğini fakat sonra düzeldiğini söyledi. "Aslında bir sorun yoktu. Kaybolmasına gerçekten anlam veremiyorum." diyen anne Guzide Yibur, "Askerliğini yapmadığından dolayı vatandaşlıktan çıkartıldığı için konsolosluğa da gidemiyorum. Hollanda pasaportu olmadığı için gerekli bir araştırma da yapamıyorum. 40 yıldır Hollanda'da idi. Türk pasaportu iptal olduğu için oturumu da otomatikman iptal oldu. Kendisine kaybolmadan önce 'Hollanda vatandaşlığına müracaat et' dedim. Kendisi kaybolmadan önce 'tamam' demişti. Fakat şu anda her iki taraftan da bir netice alamıyorum. Konsoloslukta bilgileri yok. İptal olduğu için vatandaşlığı, Hollanda vatandaşlığı yok. İki arada bir derede kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim ise Türkiye'de, ben tek başıma burada... Bana yardım edecek yetkili bekliyorum. Oğlum Metin aslında belediye ve ev bürolarında memur olarak görev yaptı. Girişken bir çocuktu. Askerliğe gitmeyince Türk vatandaşlığından çıkartıldı. Polis, hastane ve hapishanede olmadığını söyledi. Detaylı da bir arama yapamıyor; vatandaş değil. 40 yıldır Hollanda'da olan bir kişi son iki yılda birden bire kayboldu." ifadelerini kullandı.

UMUTLA BEKLEYİŞ

Hollanda'da gerek Türk sivil toplum kuruluşlarından, gerekse konsolosluk ve Hollandalı makamlardan bu konuda kendisine yardım edilmesini isteyen acılı anne Guzide Yibur, "Allah kimseye evlat acısı göstermesin." diye ekledi. Türkiye'den Merkez Kocasinan'a bağlı Hasancı köyünden olduklarını söyleyen Yibur, Rotterdam'da tek başına bir evde kaldığını, bir umutla oğlundan gelecek haberi beklediğini söyledi.

Kayıp kişi Metin Yibur, 25-10-1961 Kayseri doğumlu. En son ailesi ile 25 Aralık 2012'de görüşmüş. Son iki yıldır kendisinden bir haber alınmıyor. CİHAN

Yorumlar