Hollanda-Türkiye Dostluk Ödülü, Dr. Bernard Bot'a verildi

Hollanda'da faaliyet gösteren Hollanda-Türkiye Dostluk Vakfı (NTFF) tarafından iki ülkeye üstün katkılarından dolayı Cornelis Haga Dostluk Özel ödülü eski Hollanda Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda eski Ankara Büyükelçisi Dr. Bernard...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda-Türkiye Dostluk Ödülü, Dr. Bernard Bot'a verildi

Hollanda'da faaliyet gösteren Hollanda-Türkiye Dostluk Vakfı (NTFF) tarafından iki ülkeye üstün katkılarından dolayı Cornelis Haga Dostluk Özel ödülü eski Hollanda Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda eski Ankara Büyükelçisi Dr. Bernard Bot'a verildi.

Merkezi Başkent Amsterdam'da bulunan NTFF binasında düzenlenen ödül törenine, Hollanda ve Türk toplumundan üst düzey kişilerin katıldı. Törende konuşan Hollanda-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı Dr. Gürkan Çelik, böyle güzide bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan kıvanç ve mutluluk duyduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin iyi seyir izleyen iki ülke dostluğunu daha da pekiştirdiğini kaydeden Çelik, bu açıdan etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Gürkan Çelik, "Türkiye ve Hollanda'yı yakından tanıyan ve iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi için faaliyet gösteren Sayın Bernard Bot'a bu ödülü vermekten onur duyduk. Bu ödül, 400 yıl önce Hollanda’nın İstanbul’a gönderdiği ilk büyükelçisi olan Cornelis Haga’nin ismini taşıyan dostluk özel ödülüdür." şeklinde konuştu.

Cornelis Haga'nın, 1612 yılında Hollanda’nın İstanbul’a gönderdiği ilk diplomat olması nedeniyle her iki ülke ilişkilerinde önemli bir yeri oluşturduğunu söyleyen NTFF Vakıf Başkanı Dr. Çelik, ödülün layık görüldüğü sayın Bernard Bot, 50. Yıl Platformu çatısı altında bulunan federasyon ve organizasyonların temsilcilerinden müteşekkil bir jüri tarafından belirlendiğini, ve şu ana kadar toplam altı kişiye verildiğini ifade etti. Gürkan Çelik, "Özellikle Hollanda ve Türkiye dostluğuna katkıda bulunmuş kişi ve kuruluşlara veriliyor. Sayın Bot hem Dışişleri Bakanı, aynı zamanda üç dönem Türkiye'nin Ankara Büyükelçiliği yaptı. Aynı zamanda 40 yıla aşkın hem Türk toplumu ile hem Türkiye ile yakinen ilgilenen ve ilgilenmeye devam eden önemli bir şahsiyet ve devlet adamıdır. Bu kalıcı ve devamlılık arz eden katkılardan dolayı bu ödülü jüri kendilerine layık gördü. Bugün de bu toplantı vesilesi ile kendisine bu özel ödülü takdim etmiş olduk." ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALDIM

Hollanda'nın eski Dışişleri Bakanı ve eski Ankara Büyükelçisi Dr. Bernard Bot ise Hollanda Türkiye Dostluk Vakfı'ndan (NTFF) böyle bir ödülü almaktan son derece onur duyduğunu dile getirdi. Bot, "Böyle anlamlı ve Türkiye ve Hollanda ilişkilerinde önemli bir yeri olan Cornelis Haga ödülünü almaktan son derece mutluyum. Ben, Türkiye'yi çok yakın temaslarım ve Türkiye ile çok yakın ilişkilerim oldu. Çok iyi arkadaşlarım var. Bu ödülün benim açımdan ayrı bir önemi de iki ülke dostluğuna katkı yapmamdan dolayı takdir edilmesidir. Bu almamda da ayrı bir güzellik. Her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu tekrarladım. Şimdi de tekrarlıyorum. Gelecekte Türkiye'nin, AB'nin bir parçası olması içinde önceki yıllarda olduğu gibi şimdi de çaba sarf edeceğim. 2004-2014 arasındaki geçen 10 yılda Türkiye çok önemli mesafeler kat etti. Ekonomi çok iyiye gitti. Yalnız son yıllarda AB sürecinde biraz duraklama oldu. Bu konuyu da daha çok demokratikleşme ve sivil haklara vereceği önem ile aşacağını umuyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar