Hollanda Müslüman Yayın Kurumu iftar verdi

Hollanda birinci kanalı NTR'de programlar yayınlanan Müslüman Yayın Kurumu (MO) ve Mevlana Camii ile Rotterdam'da iftar verdi.MO Müdürü Arif Yakışır'ın ev sahipliğinde verilen yemeğe, Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda Müslüman Yayın Kurumu iftar verdi

Hollanda birinci kanalı NTR'de programlar yayınlanan Müslüman Yayın Kurumu (MO) ve Mevlana Camii ile Rotterdam'da iftar verdi.

MO Müdürü Arif Yakışır'ın ev sahipliğinde verilen yemeğe, Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Malkoç, Mevlana Camii Başkanı Adnan Berkcan ve STK temsilcileri, işadamları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlana Camii Başkanı Adnan Berkcan, rahmeti ve bereketi bol olan Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"MÜSLÜMANLAR KOMŞULAR İLE DAHA DA KAYNAŞACAK"

Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ise Hollanda'daki vatandaşların iftar çadırları vesilesi ile Hollandalı dostlarını davet ederek birlikte iftar açmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Büyükelçi Arslan "Zaten camilerimiz buradaki vatandaşlarımızın hem ibadet ihtiyaçlarını, hem de birer toplum merkezi olarak, kültür merkezi olarak, eğitim merkezi olarak hizmet ifa ediyorlar. Ramazan süresince bu faaliyetler daha da yoğunlaşacak. Hollanda Türk toplumu belki burada yaşayan Müslümanlar ile etrafındaki komşuları ile daha da kaynaşacaklar. Ramazan'ın böyle bir konuya da vesile olmasını yürekten diliyoruz." dedi.

"AMAÇ BİRLİKTE OLABİLMEK"

Arif Yakışır ise iftarın amacını "birlikte olabilmek, konuşabilmek, sohbet edebilmek ve uzun süredir görüşemediğimiz, arkadaşlarımızı birlikte görebilmek" diye özetledi. İftara katılanlara teşekkür eden Yakışır, "Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Müslüman Yayın Kurumu, Hollanda televizyonunda kendilerine ayrılan süre içinde bir yıldır programlar yayınlıyor. CİHAN

Yorumlar