Hollanda, 2014 FIFA Dünya Kupası grup elemelerinde B grubuna düştü

FİFA 2014 Dünya kupası elemelerinde B grubunda Şili ve Avustralya'yla aynı grupta eşleşen İspanya ve Hollanda gruptaki ilk maçta karşı karşıya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda, 2014 FIFA Dünya Kupası grup elemelerinde B grubuna düştü

FİFA 2014 Dünya kupası elemelerinde B grubunda Şili ve Avustralya'yla aynı grupta eşleşen İspanya ve Hollanda gruptaki ilk maçta karşı karşıya gelecek.

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal, grupların belirlenmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada, zor bir gruba düştüklerini söyledi. Van Gaal, FİFA 2014 Dünya Kupası'nda İspanya, Şili ve Avustralya ile aynı grupta yer almaktan mutlu olmadığını ifade etti.

Teknik Direktör Louis van Gaal, "Gruplar artık belli oldu. Kabul edelim etmeyelim artık bu sonucu değiştiremeyiz. 2010 Dünya Şampiyonu İspanya ile aynı gruptayız. Oynadığımız maçlarda maalesef Avustralya'ya karşı şansımız pek tutmuyor. Şili'yi ise Kolombiya karşısında izlemiştim. Onlar da gördüğüm kadarıyla zor bir takım. Hollanda olarak samimi olarak söylemek gerekirse işimiz hayli çok zor. Bu gruptan çıktığımız takdirde Brezilya ile eşleşme ihtimalimiz var. İlk maçta olsun, son maçta olsun Hollanda olarak zorlu maçlar ile karşı karşıya kalacağız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Fakat zor bir gruptan çıkmak zorlu bir maçlar ile olacak. Bu açıdan işimiz hiçte kolay olamayacak gibi." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda, 2010 Dünya Kupası elemelerinde İspanya'ya yenilerek elenmişti. İspanya, uzatmada Andres Iniesta'nın 1177'nci dakikada attığı gol ile Hollanda'yı mağlup etmişti. İspanya bu sonuçla tarihindeki ilk dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

Brezilya'da yapılacak 2014 FIFA Dünya Kupası'nda ülke takımları 8 grupta karşılaşacak.Turnuva 12 Haziran'da başlayacak ve bir ay sürecek.20. Dünya Kupası'nda 32 takım mücadele edecek.

Brezilya FİFA 2014 Dünya Kupası sonucunda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Brezilya, Hırvatistan, Meksika, Kamerun

B Grubu: İspanya, Hollanda, Şili, Avustralya

C Grubu: Kolombiya, Yunanistan, Fildişi Sahilleri, Japonya

D Grubu: Uruguay, Kosta Rika, İngiltere, İtalya

E Grubu: İsviçre, Ekvador, Fransa, Honduras

F Grubu: Arjantin, Bosna Hersek, İran, Nijerya

G Grubu: Almanya, Portekiz, Gana, ABD

H Grubu: Belçika, Cezayir, Rusya, Güney Kore CİHAN

Yorumlar