Hollade'a oy verenlerin üçte biri pişman

Fransa'da gerçekleştirilen bir anket, 6 Mayıs'ta Elysee'ye çıkışının ikinci yılını kutlayacak Cumhurbaşkanı François Hollande'a oy veren her 3 Fransızdan birinin pişman olduğunu ortaya koydu.CSA tarafından gerçekleştirilen araştırmada,...

Google Haberlere Abone ol
Hollade'a oy verenlerin üçte biri pişman

Fransa'da gerçekleştirilen bir anket, 6 Mayıs'ta Elysee'ye çıkışının ikinci yılını kutlayacak Cumhurbaşkanı François Hollande'a oy veren her 3 Fransızdan birinin pişman olduğunu ortaya koydu.

CSA tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 2012 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Hollande'a oy veren seçmenin yüzde 35'i, yarın seçim olsa Hollande'a oy vermeyeceğini söyledi. Seçimlerin ikinci turunda Nicolas Sarkozy'ye karşı Hollande'ı tercih eden Sol Cephe Partisi lideri Jean Luc Melenchon'un seçmeninin yüzde 41'i, Demokratik Hareket lideri François Bayrou seçmeninin ise yüzde 44'ü François Hollande'a oy verdiği için pişman olduğunu kaydetti.

François Hollande'a güvenin de Nisan ayında 5 puan azalarak yüzde 18'e gerilediği açıklandı. Anket, Fransızların yüzde 58'inin Nicolas Sarkozy'nin yeniden seçilmesi durumunda Hollande'dan daha iyi olacağına inanmadığını da ortaya koydu.

Anket sonuçlarını değerlendiren Hükümet Sözcüsü ve Çevre Bakanı Stephaen Le Foll ise cumhurbaşkanı ile halk arasındaki seçimler sırasında kurulan bağım koptuğunu söyledi. Yeniden bu bağın kurulması gerektiğini savunan Le Foll, Hollande'ın cumhurbaşkanlığına çıkışının ikinci yılını kimsenin kutlamayacağını da belirtti.

CİHAN

Yorumlar