Holanda'nın tur atlaması ülkeyi sevince boğdu

2014 Dünya Kupası B Grubu son maçında Hollanda, Şili'yi 2-0 yendikten sonra puanını 9'a yükselterek grubu lider olarak tamamlayıp bir üst tura yükselmesi ülkeyi sevince boğdu.Başkent Amsterdam Museumplein Meydanı'nda toplanan Hollandalı taraftarlar,...

Google Haberlere Abone ol
Holanda'nın tur atlaması ülkeyi sevince boğdu

2014 Dünya Kupası B Grubu son maçında Hollanda, Şili'yi 2-0 yendikten sonra puanını 9'a yükselterek grubu lider olarak tamamlayıp bir üst tura yükselmesi ülkeyi sevince boğdu.

Başkent Amsterdam Museumplein Meydanı'nda toplanan Hollandalı taraftarlar, davul ve trampet eşliğinde birinciliği ve ikinci tura çıkmayı doyasıya kutladı. Maç öncesinde meydana kurulan dev ekranlardan maçı izleyen taraftarlar, Şili maçının bitiş düdüğü ile birlikte Amsterdam sokaklarını karnaval yerine çevirdi.

HOLLANDALI TARAFTARLAR ARTIK ŞAMPİYONLUK BEKLİYOR

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Şili'yi yenen Hollanda'nın bir üst tura yükselmesini taraftarlar kupaya bir adım daha yaklaşma olarak değerlendirdi. Dekker isimli taraftar, "Bu gidişle kesin final oynarız. Rakip olarak da Brezilya ile karşılaşmayı arzu ediyoruz. Tahminime göre maçı 3-2 kazanacağımızdan eminim." diye konuştu.

Rob van der Laan isimli bir başka taraftar ise Hollanda'nın son üç maçta çok iyi galibiyet aldığını, artık takımlarını en az yarı finalde görmek istediğini söyledi. Van Laan, "Gerçekten son maçımızda Şili'yi net bir skor olan 2-0 ile yendik. Bu maçın öncesinde de Avustralya 3-2 ve İspanya'yı 5-1 yenmenin mutluluğu yaşadık. Artık adım adım Dünya şampiyonluğuna yaklaşıyoruz." dedi.

Robert van Eick de, Amsterdam'da son iki maçı ve Şili maçını dev ekrandan izlediğini, portakalların oyunlarından büyük keyif aldığını söyledi. Eick, "Bana göre finalde rakibimiz Almanya olacağı kanaatindeyim. Almanya'yı 1-0'lık bir skorla yeneceğimizi tahmin ediyorum.Güzel ve zevkli bir maç olacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

John Breedijk isimli taraftar ise Hollanda'nın bu galibiyetler ile ülkede tama bir festival havasının oluşmasına neden olduğunu söyledi. Breedijk, "Çok mutluyuz. Hollanda halkı olarak ta gururlu olduğumuzu belirtmek isteriz. 2010 Dünya Şampiyonasındaki hatalardan ders çıkararak bu şampiyonada iyi bir sonuç almak istiyoruz."

Stat: Corinthians Arena

Hollanda 2- Şili 0

Hakemler: Bakary Gassama (Gambia), Evarist Menkouande(Kamerun), Felicien Kabanda (Ruanda)

Hollanda: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Nigel De Jong, Dirk Kuyt (Dk. 89 Terence Kongolo), Wesley Sneijder (Dk. 75 Leroy Fer), Arjen Robben, Jeremain Lens (Dk. 69 Memphis Depay)

Şili: Claudio Bravo, Gary Medel, Francisco Silva (Dk. 70 Jorge Valdivia), Gonzalo Jara, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Marcelo Diaz, Eugenio Mena, Felipe Gutierrez (Dk. 46 Jean Beausejour), Alexis Sanchez, Eduardo Vargas (Dk. 81 Mauricio Pinilla)

Gol: Dk. 77 Leroy Fer, Dk. 90+1 Memphis Depay(Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 25 Francisco Silva(Şili), Dk. 64 Daley Blind(Hollanda) CİHAN

Yorumlar