Hodorkovski, siyasi mahkumlar için çalışacak

Rusya´da vergi kaçakçılığı iddiasıyla 2003 yılından beri hapiste bulunan ve geçtiğimiz Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından cezası affedilerek serbest bırakılan Rus işadamı Mikail Hodorkovski, Berlin´de basın karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hodorkovski, siyasi mahkumlar için çalışacak

Rusya´da vergi kaçakçılığı iddiasıyla 2003 yılından beri hapiste bulunan ve geçtiğimiz Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından cezası affedilerek serbest bırakılan Rus işadamı Mikail Hodorkovski, Berlin´de basın karşısına çıktı. Gelecekle ilgili planları sorulan Hodokovski, iş adamı olarak başarılı olduğunu ve maddi olarak hayatında bir daha çalışmasını gerektirmeyecek kadar iyi durumda olduğunu söyledi.

Geleceği ile ilgili henüz çok düşünme fırsatı olmadığını da söyleyen Hodorkovski, bundan sonraki yaşamında Rusya´da bulunan diğer siyasi mahkûmlar için de çalışmak istediğini söyledi. Hodorkovski, kendisinin serbest bırakılması için çaba gösteren Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eski Almanya Dışişleri Bakanı Hans-Dietrich Genscher´e teşekkür etti.

Almanya'nın bir yıllık vize verdiği Hodorkovski, bilgisayar satarak kazandığı paralar ile Menatep Bankasını kurmuştu. Jukos petrol şirketini ele geçiren Hodorkovski, 2003 yılında tutuklandı ve 2005 yılında vergi kaçırdığı gerekçesiyle toplam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN

Yorumlar