Hodorkovski, ‘şimdilik’ Berlin’de kalacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilen ve Berlin’e gelen eski Rus milyarder Mihail Hodorkovski, şimdilik Berlin’de kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hodorkovski, ‘şimdilik’ Berlin’de kalacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilen ve Berlin’e gelen eski Rus milyarder Mihail Hodorkovski, şimdilik Berlin’de kalacağını söyledi. Rus oligark, Putin ile yeni bir politik mücadeleye de girmeyeceğinin sinyalini verdi.

On yıl Rusya’da hapiste tutulan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilerek Almanya’ya gelen eski Rus milyarder Mihail Hodorkovski, şimdilik Berlin’de kalacağını söyledi.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra gelecekte ne yapacağına ilişkin düşünmek için vakti olmadığını belirten Hodorkovski, buna ailesiyle birlikte karar vereceğini söyledi.

Hodorkovski, haftasonu annesi Marina, babası Boris ve ilk eşinden olma büyük oğlu Pavel ile Berlin’de görüşmüştü. Dört çocuk babası olan eski Rus petrol baronunun şimdiki eşi İnna ise İsviçre’de yaşıyor.

Almanya’da kalabilmesi için bir yıl vize verilen Hodorkovski, Almanya’nın eski dışişleri bakanlarından Hans Dietrich Genscher’in girişimiyle Putin tarafından affedilerek serbest kalmıştı.

Dün de doğu ve batı Berlin’i ayıran Charlie Kontrol Noktası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Michail Hodorkovski, siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi.

Eski şirketi Yukos ile ilgili hukuki bir süreçten kaçınacağını da belirten Rus işadamı, ancak şirketin hapiste bulunan yöneticilerinin serbest bırakılması için çabalarının süreceğini de vurguladı.

1990′lı yıllarda Rusya’nın 4. büyük petrol şirketi olan Yukos, Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev’in 2003′te tutuklanarak hapse konmasından sonra 2007′de iflas etmiş ve mal varlığı devletin kasasına aktarılmıştı.

Eski milyarderin, ne kadar servetinin kaldığı ise bilinmiyor. CİHAN

Yorumlar