Hocalı Katliamı'nda ölenler Kıbrıs'ta anıldı

Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybedenler, katliamın 22. yıldönümünde Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) düzenlenen konferansla anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hocalı Katliamı'nda ölenler Kıbrıs'ta anıldı

Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybedenler, katliamın 22. yıldönümünde Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) düzenlenen konferansla anıldı.

YDÜ Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane’de Hocalı Katliamı’nın 22. Yıldönümü nedeniyle ‘Hepimiz Hocalıyız’ adlı konferans düzenledi.

Konferansa, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, KKTC’de yaşayan Azerbaycan Türkleri katıldı. Konferans, 22 yıl önce Hocalı şehitleri için yapılan saygı duruşu, Azerbaycan milli marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konferansın açılışında sunumu gerçekleştiren Reşat Alakbarov, organizasyonda emeği olan Girne Üniversites Kurucu Rektörü Cemre. S. Günse başta olmak üzere katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti

Törende açılış konuşmasını yapan YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, her bir devletin tarihinde acılı ve şanlı günler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sadıkoğlu önemli ve acılı bir günde Azerbaycanlı Öğrencilerin Birliği’nin anma töreni düzenlemesinin de ayrıca önemini vurguladı.

Hocalı Katliamı ve Karabağ savaşı ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Sadıkoğlu, bugünkü sağlam Azerbaycan gençliğinin oluşumunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in emek ve hizmetlerinin büyük olduğunu belirtti.

Ocak 1992 tarihinde Azerbaycanın Hocalı kasabasında 83’ü çocuk ve 106’sı kadın olmak üzere 613 sivil insanın katledildiğini söyleyen Sadıkoğlu 22 yıl önce Hocalı’da yaşanan olayların insanlık dışı olduğunu, Hocalı’da yaşanan katliamı bir kez daha kınadı.

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cavanşir Guliyev ise yaptığı konuşmada Hocalı olaylarından 22 sene geçse de yaraların halen taze olduğunu, Ermenistan’ın dünya kamuoyu önünde yargılanması gerektiğini söyledi.
Guliyev Hocalı Katliamı’nın unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını da belirtti.

Hocalı Katliami ile ilgili afiş ve broşürün olduğu stand ise büyük ilgi gördü. Türkiye, Pakistan, İran, Suriye, Nijerya ve diğer ülkelerden olan öğrenciler Hocalı’da yaşanan olaylarla ilgili soruları dikkatlerden kaçmadı. CİHAN

Yorumlar